Bu rezalete son verin!

Hz. Nuh'a çirkin iftiraların atıldığı film İslâmi hassasiyetlere aykırı olmasına rağmen Türkiye'de vizyona girdi. Film 5 ülkede gösterime girmeden yasaklanırken, Türkiye'de ise hala sinemalarda gösterilmeye devam ediyor

Hollywood yapımı “Nuh: Büyük Tufan” filminde Nuh (a.s)’a çirkin iftiralar atılıyor. En ufak bir meselede Twitter ve Youtube gibi sosyal paylaşım siteleri hiç düşünmeden kapatılırken Hz. Nuh’a çirkin isnatlarda bulunan bu film için siyasiler tarafından gerekli hassasiyet gösterilmiyor.

İSLAMİ DEĞERLER AŞAĞILANIYOR

“Nuh: Büyük Tufan” filminde Allah’ın peygamberi Nuh (A.S)’a atılan iftiralar sınırları aşıyor. Türkiye’de sessiz sedasız gösterime giren filmde Nuh (A.S.)’ın Allah’ın isteğiyle torununu öldürmeye karar verdiği, ancak daha sonra Allah’ın isteğine karşı gelerek öldürmekten vazgeçtiği anlatılırken aynı zamanda Nuh Peygamberiyle eşiyle özel hayatı da uygunsuz bir şekilde filmde resmediliyor. Her şekilde hezeyanlar ile dolu olan film, İslâmi değerleri aşağılamasına rağmen Türkiye’de de vizyona girdi. “Nuh: Büyük Tufan” filmi Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Malezya ve Endonezya gibi İslam ülkelerinde vizyona girmeden yasaklanırken, Türkiye’de yetkililerin dikkatini bile çekmedi.

Film, Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alarak gösterime girdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sami Baybal, filmde anlatılan olayların Kur'an'da anlatılan kıssaya uymadığını belirterek, “Kur'an'da geleneksel dinler ile, Allah'ın birliğine dayalı (tevhid) dinlerin mücadelesi anlatılır. Peygamberler hakkında kıssalar vardır. Bu anlatımlarda detaya girilmez. Önemli olan verilen mesajdır” dedi.

YAPTIRIM UYGULANMALIDIR

İnanmayanların da gemiye binmesi gibi bir olayın olamayacağını ifade eden Baybal, “Anlatılanlara göre filmde pek çok yanlış var. İlahiyat camiasından da pek çok hocamız bunları anlattı. İslam'a hakaret karşısında sessiz kalmamalı gerekli tepkileri vermeliyiz. Eğer yapılabiliyorsa gerekli yaptırımlar da uygulanmalıdır” diye konuştu.

Peygamberler tarihinin Kur'an ve onun ışığında hazırlanmış ciddi kaynaklardan öğrenilebileceğini ifade eden Doç. Dr. Mustafa Sami Baybal, “Bu tip konularda çok ciddi, sağlam kaynaklara müracaat etmek gerekir. Eğer bir konu hakkında bilgimiz olursa o konu hakkında bir yanlış yapılırsa tepki gösterme imkanımız olur. Bu yüzden vatandaşlarımız peygamberler tarihini temel kaynaklardan öğrenerek, gerektiğinde Kur'an, sünnete aykırı bir durumda tepkisini gösterebilir” dedi. Baybal, akl-ı selim insanları bu gibi olaylar karşısında sesiz kalmamaya, tepkilerini göstermeye davet etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ile vizyona konan ve iftiralarla dolu bu film yoğun tartışmalar sonucunda pek çok ülkede yasaklanmışken, Türkiye’de ise tepkiler gözardı edilerek gösterilmeye devam ediyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri