Bu pazarda yok yok

Kadınlar Pazarı’nda bir mutfağın ihtiyacı olan tüm ürünleri bulmak mümkün
 Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği pazarın en büyük özelliği ise ürünlerinin taze olması 
Melike Hatun Çarşısı halk arasında Kadınlar Pazarı olarak bilinen pazarda yok yok. Pazarda meyve ve sebzeden, süt ve süt ürünlerine, baharatlardan elle yapılmış salçaya, turşudan et ürünlerine kadar her şey bulunuyor. Bir mutfağın ihtiyacı olan tüm ürünleri Kadınlar Pazarı’nda bulmak mümkün. Pazarın en dikkat çeken tarafı ürünleri taze olması ve 30 çeşit peynirin satılıyor olması. Kadınlar Pazarı içinde bulundurduğu taze ve çeşit çeşit ürünlerinin yanında ürünleri marketlere göre daha cazip fiyatlara satması vatandaşların büyük ilgi göstermesini sağlıyor. Her hafta sonu Kadınlar Pazarı’na gelerek taze meyve, sebze ve süt ürünlerini aldığını belirten Ahmet Taşkıran adlı bir vatandaş, “Pazarda taze, doğal ve kaliteli ürünler bulunuyor. Marketlerin yerine buradan alışveriş yapmayı tercih ediyorum. Pazarda köylerden ve kasabalardan getirilen katıksız peynirler bulunuyor. Ayrıca fiyatları da marketlere göre daha uygun. Şehrimizde böyle bir pazarın olması bizim için büyük bir kazanç” diye konuştu.
PEYNİR ÇEŞİTLERİNE İLGİ BÜYÜK
Pazarda bulunan 30 çeşit peynire vatandaşların büyük rağbet gösterdiğini aktaran Kadınlar Pazarı esnaflarından Halil İbrahim Yavuz, “Pazarımız her hafta taze ve büyük bölümü köylerde yapılan peynir çeşitleri bulunuyor. Küflü, çaçal, salamura, tulum, kaşar, eski kaşar, Ermenek, dil, örgü, beyaz, Erzurum, Urfa ve Kayseri gibi çeşit çeşit peynir türü bulmak mümkün. Peynirlerimiz tamamen doğal ve katkısız sütlerden yapılıyor. Bu nedenle peynirlerimize vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Günlük genel olarak ben kendi işletmemde 50 kilo ile 100 kilo arası peynir satıyorum. Peynir fiyatlarımız çok uygun 7 TL ile 25 TL arasında değişiyor” dedi. Kadınlar Pazarı’nda kendi işletmelerinin 30 yıldır faaliyette olduğunu da dile getiren Halil İbrahim Yavuz, “İşletmemiz dedemizden kalma. Aile olarak üç kuşaktır bu mesleği yapıyoruz. Uzun yıllardır bizden alışveriş yapan müşterilerimiz bulunuyor. Satışlarımız iyi durumda” ifadelerini kullandı.
‘PAZARIN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ ÜRÜNLERİN TAZE OLMASI’
Kadınlar Pazarı’nın en büyük özelliğinin taze ürünlerin bulunmasının olduğunu söyleyen pazar esnaflarından Seyithan Bora ise, “Pazarda hemen hemen tüm meyve ve sebzelerden bulmak mümkün. Buradaki ürünler 3 veya 4 güne bir geldiği için tazedir. Pazarımızın en büyük özelliği de bana göre taze ürünlerin olması. Vatandaşların pazarımıza büyük ilgi göstermelerinin en önde gelen sebebi bundan dolayı olsa gerek. Özellikle hafta sonları pazara insanlardan çok büyük ilgi var” diye konuştu. Özellikle meyve ve sebzelerde son 2 haftadır fiyat artışlarının olduğunu da vurgulayan Seyithan Bora, sözlerini şöyle tamamladı: “Mevsim sonu meyve ve sebzelerde fiyat artışı görmek mümkün. Bunun sebebi ürün stoklarının azalması ve havaların soğuması. Buna rağmen yine en ucuz ürünler burada bulunmakta. Özellikle salatalık, biber, patlıcan, kabak ve soğanda fiyat artışı görülüyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri