Bu Pazarda Hayvan Çok Alıcı Yok

Balıkesir'in Edremit Körfezi’nde tek ruhsatlı ve en büyük hayvan pazarı Havran ilçesinde kuruluyor. Küçükbaş hayvan yetiştiricileri bu sene büyükbaş hayvanların kurbanlık olarak daha çok tercih edildiğini belirtti. Hayvan yetiştiricileri...

Balıkesir'in Edremit Körfezi’nde tek ruhsatlı ve en büyük hayvan pazarı Havran ilçesinde kuruluyor.

Küçükbaş hayvan yetiştiricileri bu sene büyükbaş hayvanların kurbanlık olarak daha çok tercih edildiğini belirtti. Hayvan yetiştiricileri özellikle yem fiyatlarının artmasından şikayetçi olurken hayvan fiyatlarının geçen seneye göre aynı olduğunu, bunun da üreticiyi sıkıntıya soktuğunu kaydetti.

    Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Nazım Yaman, "Yemin çuvalı 50 lira, vadeli mal alıyoruz mecburen, bu hafta hiç satış yok, 2 hafta önce gayet iyiydi satışlar, bakalım arefe gününü bekliyoruz, inşallah satışlar iyi olur da borçlarımız ödeyebilelim.'' dedi.

    Havran Hayvan pazarında büyük başlarda bir tondan fazla olan sementa cinsi dana alıcısını beklerken fiyatının 12 bin lira olduğu öğrenildi. Edremit'ten Havran Pazarı'na büyükbaş hayvan almaya gelen Fatih Memiş ise "Havran Pazarı'nın en büyük danası sementa danasıymış bakalım analaşırsak nasipse alacağız.'' şeklinde konuştu. Küçükbaş hayvanlardan keçi ve tekeleri babasıyla yetiştiren hem de okula giden Hasan ise ''Tekeleri altı yüz civarında satışa sunuyoruz, ben de okul masraflarımı çıkartıyorum.'' ifadelerini kullandı.

    Havran Hayvan Pazarı'nda küçükbaş ve büyükbaş hayvanların bolluğu dikkat çekerken alıcıların arefe gününde fiyatların düşeceği beklentisiyle kurbanlık seçimlerini son güne bıraktığı görüldü. Hayvan pazarına Çanakkale ve ilçelerinin yanı sıra İvrindi, Havran, Edremit, Burhaniye ve köylerinden küçük ve büyük baş hayvanlar getiriliyor. Pazara kuzu, koyun ve keçi gelirken, satıcılar vatandaşların daha büyükbaş hayvanları tercih ettiğini belirtiyor. Pazarda, alıcılarla hayvan sahipleri arasındaki pazarlıklar ise ilginç görüntülere sahne oluyor. Küçükbaş hayvanlar 500 ile bin 500 lira arasında alıcı bulurken, büyükbaş hayvanların fiyatı 5 bin ile 15 bin lira arasında değişiyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri