Bu millete diz çöktüremezler!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Denizli’de tam 7 program gerçekleştirdi. Partisinin Denizli İl Kongresine katılan Karamollaoğlu, İstanbul’daki hain saldırıyı kınadı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Denizli’de çok yoğun ve coşkulu programlar gerçekleştirdi. Denizli temaslarının ilk gününde iki yerel televizyon kanalındaki programlarda Denizli halkına seslenen Karamollaoğlu, akşam da ASKON Denizli Şubesi’nin verdiği yemekte, ağırlığı tekstilci işadamlarından oluşan kalabalık bir seçkin gruba hitap etti. Konferanstan sonra akşamın ilerleyen saatlerinde AGD Denizli Üniversite Temsilcileriyle de soru cevaplı bir sohbet gerçekleştiren Karamollaoğlu, programının ikinci gününde ise 1350 rakımlı Denizli Teleferik Yaylasındaki AGD Kız Öğrenciler Kış Kampında öğrencilere konuştu.  Son olarak da Saadet Partisi Denizli İl Kongresine katıldı. 
 

İÇ VE DIŞ BARIŞI SAĞLAYIP, ADİL BİR DÜNYA KURMALIYIZ
 

ASKON Denizli Şube Başkanı Hakkı Pekdemir’in açış konuşmasını yaptığı program işadamlarının büyük ilgisine neden oldu. Denizli eşrafı, halkı ve teşkilatının adeta bağrına bastığı Saadet Partisi’nin yeni Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Denizli’de yaptığı konuşmalarda İstanbul’daki hain saldırısıyla bir kez daha milletimizin canını yakan terör başta olmak üzere ülke ve dünya gündemindeki konulara dair önemli açıklamalarda bulunup Siyonizm’in dünyamızı ifsadına karşın,  ülkemizin nasıl iç ve dış barışı sağlayıp Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Adil bir Dünyanın kurulacağını anlattı.
 

TERÖRÜN KÖKÜNDEN KAZINMASI İÇİN
 

İstanbul’daki hain terör saldırısını kınayan Karamollaoğlu, teröre karşı Ülkemiz ve Hükümetin yapması gerekenleri, şöyle sıraladı: “Ülkemizde insanlarımıza silahla saldıranlara silahla karşılık vermek gerekir. Terörist ondan anlar. Ancak siz teröre karşı sadece silahlı mücadeleyle sorunu çözeceğinizi düşünürseniz, büyük yanılgıya düşersiniz. Bir kere insanımız bulunduğu yerde doyurulmalı. Oysa bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya dolup taşıyor. Bir kere tarımda insanımıza bulunduğu bölgelerde çok büyük destek verilmeli. İç göç durmadan terör önlenemez. Huzur da gelmez. İstanbul’da yaşanamaz.”
 

ORTADOĞU’DAKİ GÖZYAŞININ KAYNAĞI İSRAİL VE ABD İLE TERÖR ÇÖZÜLEMEZ
 

Karamollaoğlu: “Bu kabul edilemez. İsrail’le anlaşma kendi insanının dava açma hakkını ortadan kaldıramaz. Biz bu durumla Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek isteyenlerle bir araya geldik. İşin içine ABD ve İsrail girerse bu mesele çözülemez. Çünkü Ortadoğu’daki bu kargaşadan besleniyor onlar. Gelin bizi birbirimizle çatıştırmak isteyenlerle birlikte olmayalım.” Şeklinde konuştu.
 

LAHANA EKONOMİSİYLE OLMAZ
 

Bugün ülkemizdeki ve dünyamızdaki kargaşadan kurtulmak için meselelere doğru teşhis koymanın önemine değinen Karamollaoğlu, ülkemizdeki problemlerin kökten çözümü için ekonomik kalkınmaya dikkat çekti. Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomideki büyümeye ilişkin çok çarpıcı değerlendirmede bulunan Temel Karamollaoğlu, “Büyüme başka, kalkınma başkadır. Lahana da büyüktür. Ama ne enerji, ne yağ vardır, ne de protein. Lahana yiyerek büyüyemezsin. Türkiye ekonomisi lahana gibi büyüyor. Türkiye yaygın sanayiye geçmezse, Anadolu’yu sanayi ile donatmazsa işsizliği önleyemez, iç göçü önleyemez, dışarıdan bir müdahale olursa aciz kalır.” Ekonomik darboğazı beş madde de özetleyen Karamollaoğlu, bunları, “Borç, asgari ücret içler acısı, adaletsiz gelir dağılımı, ekonomik kalkınmada coğrafi dengesizlik ve iç göç” olarak sıraladı.
 

KAPİTALİST SİSTEMDE ISRAR, MÜSPET ADIMLARI YOK EDER
 

Karamollaoğlu, bugün içinde bulunduğumuz problemleri ise şöyle sıraladı: “Toplumsal çatışma ve kutuplaşma, terör, bozulan adalet sistemi, eğitim keşmekeşi, çelişkiler yumağına dönen dış politika, ekonomik darboğaz ile ahlaki ve manevi yozlaşma”
 

BAŞKAN “LA YÜS’EL” OLAMAZ
 

Hükümetin MHP ile TBMM’ye sunduğu yeni anayasa teklifi ve Başkanlık sistemi ile ilgili olarak şu önerilerde bulundu:“Biz prensip olarak Başkanlığa karşı değiliz. 70’li yıllarda da, 90’lı yıllarda da savunmuşuz. 3 hususa dikkat etmeliyiz. Kanunları, bütçeyi Meclis yapar. İcrayı Meclis denetler. Fesih yetkisi Cumhurbaşkanına verilmemeli. Milletvekilleri yarın fesih edilir miyiz endişesinden dolayı doğru bir şekilde fikirlerini söyleyemez.”
 

DENİZLİ’DE  KAN DEĞİŞİMİ
 

Saadet Partisi Denizli İl Kongresinde ise görev değişimi yaşandı. Mevcut Başkan Avukat Halil İbrahim Varol, görevini, daha önce AGD Denizli Şubesi Başkanı olan Ahmet Eryılmaz’a devretti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri