Bu meseleyi kamu vicdanına bırakıyorum!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Beyşehir Gölü'nün temizlenme kararı ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

“Ben, bu karara kimin vesile olduğu konusunda tercihi kamu vicdanına bırakıyorum” diyen Yokuş, mecliste Beyşehir Gölü'nün temizlenmesi ile ilgili 3 kez açıklama yaptığını hatırlattı. Meclisteki görüşmelerde Konyalı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u gördüğünü aktaran Yokuş, Kurum'a “Sayın Bakan 9 ay önce gölün temizlenmesi konusunda söz verildi. Bu söz suya yazılmış yazı gibi kayboldu gitti. Söz de seçim öncesi dönemde verildi. Halka vaadlerde bulunulmuştu” dediğini söyleyerek, sitem ettiğini dile getirdi. Bu konuşmadan kısa süre sonra gelen talep üzerine Bakan beyin yanına gittiğini aktaran Yokuş, daha sonra şunları söyledi: “Bakan bey bana, 'Fahrettin bey konuyu görüştüm, proje tamam. Büyükşehir üzerinden gölün temizliğini yapacağız. 15 milyona kaba temizliği yapılacak. Derinlemesine bir temizlik olacak' dedi. Ben de kendisine teşekkür ettim. Beyşehirliler'e bir mesaj çektim ve bakandan söz aldığımı söyledim. 'Bu konunun takipçisi olacağım' dedim. AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı hanımefendinin bu mesajımdan sonra kendi sosyal medya hesabından yaptığı “Bakanlığımızın 2020 yılı için programa aldığı Beyşehir Gölü temizliği ile ilgili birisi çıkmış 'söz aldım 2020’de yapılacak' diye binlerce mesaj göndermiş. Kim diye sorarsanız Akyokuşta bulunan köprüye 'köprü yok' diyen sayın Yokuş. Fıkra bu kadar” paylaşımına da çok üzüldüm. Bakın, AK Parti'nin Konya'ya yatırımı bir lütuf değil, mecburiyettir. Ben, muhalefet partisinin milletvekiliyim. Eleştirmek, yatırım sözlerini takip etmek en doğal hakkım. Beyşehir Gölü'nün temizlenmesi meselesinde kendi üzerime almak istediğim de bir konu yok. Ben, yatırım sözlerinin takipçisiyim. Kimseye Konya'yı ihmal ettirmeyeceğim. Benim vekillerle ya da iktidar partisinin yetkilileri ile tartışma yetkim yok. Ben, Konya'nın sorunlarının çözümü için mücadele gösteriyorum. Beyşehir Gölü ile ilgili taa 7 yıl önce söz verilmişti. Bu şehre yazık günah değil mi?”

Yokuş, ayrıca Orhan Erdem'in çiftçileri destekleyen sözlerine de sahip çıktı. Yokuş, “Orhan Erdem'i de yaptığı açıklamalardan dolayı tebrik ediyorum. Kendisi, çiftçiye ve tarıma sahip çıkmak istemiştir. Doğruyu da söylüyor” dedi.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri