Bu karar yerel gazeteleri bitirir! Yanlış karardan derhal dönülmeli

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bu gece Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelikte yer alan değişiklikler yerel medya kuruluşları tarafından tepkiyle karşılandı. İşte tepkiye neden olan o karar…

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bu gece Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu yönetmeliğin kabulünden önce Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği resmi ilan ve reklamlarını yerel medya kuruluşları üzerinden yayınlarken, yapılan değişikliklerden sonra kurum ilan ve reklamlarını kendi resmi sitelerinden ve birlik kurumsal sitelerden yayınlama kararı aldı.

Birçok yerel medya temsilcileri ve gazeteci cemiyeti söz konusu duruma tepki gösterdi. Alınan kararın yerel gazeteleri zorda bırakacağını ifade eden sektör temsilcileri alınan bu karardan ivedilikle vazgeçilmesi gerektiğini vurguluyor.

Mevcut koşullarda bile ekonomik zorluklarla boğuştuklarını ve yayın hayatlarına devam etmekte zorluk çektiklerini aktaran sektör temsilcileri, alınan bu kararın ‘yerel basının ekmeğine taş koymaktan’ öteye gitmeyeceğini belirtiyor.

İşte Resmi Gazete’de yayımlanan o karar:

MADDE 1- 2/12/2002 tarihli ve 24954 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ana Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerde bir gazetede”, (e) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde birer gazetede” ve aynı bentte yer alan “Oda Merkezi bulunan yerlerde birer gazeteyle” ibareleri “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinde yer alan “dört” ibaresi “sekiz” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde yer alan “Oda merkezi bulunan yerlerde birer gazete ile” ibaresi “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “altı” ibaresi “sekiz” şeklinde, “dokuz” ibaresi “on bir” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 57 nci maddesinin birinci fıkrasının (d), (e) ve (f) bentlerinde yer alan “Oda merkezinin bulunduğu yerde bir gazetede” ibareleri “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7- Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu yürütür.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri