Bu kadarına pes

Türkiye'de kamp çalışmalarını sürdüren İran'ın Sepahan Efsahan takımı ile yine Antalya'da kampta bulunan Sırp takımı Partizan arasında dün oynanacak olan hazırlık maçı, bakın neden iptal oldu?
Türkiye'de kamp çalışmalarını sürdüren İran'ın Sepahan Efsahan takımı ile yine Antalya'da kampta bulunan Sırp takımı Partizan arasında dün oynanacak olan hazırlık maçı, İran takımının yönetim kurulu kararıyla iptal edildi.
Dünya siyasetinin iki ezeli düşmanı, İran ile İsrail arasındaki husumet yeşil sahalara da sıçradı. İran Ligi lideri Sepahan Esfahan takımı, Partizan'la oynayacağı hazırlık maçını, Sırp temsilcisinin teknik direktörü Avram Grant'ın İsrailli olması nedeniyle İran takımın başkanı tarafından iptal edildi.

Antalya'da hazırlık kampında bulunan iki takımın teknik ekibi bu maç için daha önceden anlaştığı, fakat İran ekibinin sonradan aldığı bir kararla, İsrail'e yeşil sahalarda misilleme yapmak amacıyla karşılaşmayı iptal ettiği öğrenildi. Bu kararın teknik ekip değil de yönetimin aldığı öğrenildi. Kararın ise Avram Grant ile alakalı olması nedeniyle Avram Grant'ın, spora siyasetin karıştırılmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirdiğini, İngiltere'de birçok Müslüman ile çalıştığını asla ve asla bundan da rahatsızlık duymadığını bu durumu utanç verici olarak değerlendirdiği öğrenildi.

Bir dönem İran Milli Takımı, Saipa ve bir dönemde Spehan Esfahan'ın çalıştıran Türk teknik adam Engin Fırat ise yaptığı açıklamada, " İran'da bu gibi durumlar olabiliyor. Bu teknik ekibin kararı değildir. Bu kararı yönetim almıştır. Yönetim devlet ile iş yapıyor. Bu kararı almaması durumunda kendisinin sıkıntı yaşayacağını bildiği için almıştır. Keşke, bu maç hiç programlanmasıydı bu kadar gündeme gelmezdi. Ama İran'da durum maalesef böyle" diye konuştu. Kendisinin de takımın başında olması durumunda bu karara uymak durumunda olacağını belirten Fırat, "İran ile İsrail arasında bu gibi durumların daha öncede olduğunu, sporun maalesef bundan henüz soyutlanamadı. Umarım ileriki senelerde spor ile siyaset birbirinden ayrılır. Bizim de Kıbrıs Rum Kesimiyle sıkıntılarımız var. Ama gidip maçımızı oynadık " diye konuştu.

Sepahan Esfahan'ın Hırvat Teknik Direktörü Zlatko Kranjcar'ın bu konuda konuşmadığı, ancak yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduğu örenildi.
İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri