Bu hakemlerle zor

Turkcell Süper Ligin 16. haftasında Cuma günü oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçında Önder Turacının golü elle attığı iddialarının yankıları sürüyor. Konyaspor yönetimi maçın tekrarını istiyor
Konyaspor’un Cuma akşamı Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor. Yeşil-beyazlı kulübün Başkan Yardımcısı Muammer Bingöl, Önder’in attığı tartışmalı gol pozisyonu için, “Bundan sonra Fenerbahçe ile oynayacağımız maçlar için federasyondan voleybol hakemi talep edeceğiz” dedi. Süper Lig’in 16’ncı haftasında oynanan Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında Önder’in attığı gol ve hakem Kuddusi Müftüoğlu’nun kararlarının yankısı sürüyor.
Konyaspor’un 2005 yılında Anelka’nın elle attığı golle Fenerbahçe’ye mağlup olduklarını hatırlatan Başkan Yardımcısı Muammer Bingöl, Fenerbahçe ile aynı sorunun yaşandığını belirtti. Bingöl, “Bu yaşanan olayı biz Konyaspor olarak daha önce de yaşadık. Ortada elle atılan goller olmasına rağmen herhalde Fenerbahçe ile oynamamızdan dolayı alınan kararlar bizim canımızı yaktı. Önder’in attığı golü, tüm Türkiye izledi. Hakem de, ne yaptığını anlayamadı. Konyaspor olarak aynı takımdan 2’nci kez elle gol yememiz ve bunun kabul edilmesi hepimizi çok üzüyor. Biz de bundan sonra oynayacağımız Fenerbahçe maçları için federasyondan voleybol hakemi talep edeceğiz. En azından elle oynanan oyunlara daha yatkın ve bu konuda daha tecrübelidirler” diye konuştu.
HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ
Bingöl, yönetim kurulu ile yapılan toplantıda derinlemesine bir değerlendirme yaptıklarını ve haklarını sonuna kadar arayarak maçın tekrarını isteyeceklerini söyledi. Bingöl, “Bu konu hakkında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla biraraya geldik ve değerlendirmelerde bulunduk. Görüntüleri farklı açılardan tekrar tekrar izledik. Neticede yapılanın hakem hatası değil kesinlikle kural ihlali olduğunu hepimiz gördük. Bu maçın tekrar edilmesi gerekiyor. Konyasporumuzun hakkını sonuna kadar heryerde arayacağız. Bu maçta hakkımız yenildi. Ancak gerekli itiraz ve başvurularımızı yapacağız. Hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Bu konuyla ilgili olarak da hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcımız Memduh Oğuz’u görevlendirerek ne gerekiyorsa yapmasını istedik. Bu maçta yaşananın kural ihlali olduğu kesinlikle sabittir” şeklinde konuştu.
HAKEM ÖZÜR DİLEMELİ, ÖNDER DE UYARMALIYDI
Önder’in attığı golün ardından, hakemi uyarması gerektiğinin altını çizen Bingöl, “Hakem de tüm kamuoyundan yanlış karar verdiği için özür dilemeliydi.” dedi. Bingöl, “Bu maçta 2 nokta çok büyük önem taşıyor. Birincisi hakem televizyon kanallarına çıkıp, herkesten, tüm kamuoyundan verdiği yanlış karar ve yaptığı kural ihlali için özür dilemeliydi. İkincisi de Fenerbahçe gibi bir kulübün futbolcusu Önder’in Fair-Play’e yakışır bir şekilde hakeme gidip ‘Hocam o golü elimle attım’ şeklinde uyarıda bulunması gerekirdi. Bunlar yapılmış olsaydı herşey daha farklı olabilirdi” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri