Bu görgüsüzlük son bulsun artık!

Yetkililerce yapılan bütün uyarılara, getirilen bütün yasaklara rağmen Konya'daki düğünlerde havaya ateş etme görgüsüzlüğü bir türlü son bulmadı.

Yetkililerce yapılan bütün uyarılara, getirilen bütün yasaklara rağmen Konya'daki düğünlerde havaya ateş etme görgüsüzlüğü bir türlü son bulmadı. Durumun iyice can sıkıcı bir hâl aldığını söyleyen Konyalı vatandaşlar, can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyledi. Özellikle kırsal kesimlerdeki düğünlerde devam eden sözde silah sıkma kültürü bir türlü sona erdirilemedi. Bu gereksiz adet, Konya şehir merkezinde de artış göstermeye başladı. Düğünlerde sıkılan silahlar insanların en mutlu gününü ömrü boyunca unutamayacağı yasa çeviriyor. Kendini bilmez insanlar yüzünden düğün yerleri, asker uğurlama törenleri adeta savaş alanına dönüyor. Bu ilkelliği devam ettiren, yetkililerce yapılan tüm uyarılara kulak tıkayan ve düğünlerde havaya ateş etmeyi maharet sanan insanlar, bir türlü bitmek bilmiyor. Yapılan bütün uyarılara rağmen, bu tarz uygulamaların devam etmesi vatandaşın canını sıktığı gibi, vatandaş, “Artık pencereye çıkamaz, balkonumuzda oturamaz olduk. Can güvenliğimiz kendini bilmezler yüzünden tehlike altında. Bu tarz insanlara çok ağır yaptırımlar uygulanmalı” dedi.

KONYA VALİLİĞİ YASAKLAMIŞTI!

Konu ile ilgili geçtiğimiz ay Konya Valiliği tarafından vatandaşlara uyarı mahiyetinde bir mesaj yayımlanmış, Konya’da, havai fişek, oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan piroteknik patlayıcı madde mamullerinin izinsiz satışı ve kullanılmasının yasaklandığı belirtilmişti. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak tarafından şunlar söylenmişti: “Piroteknik maddelerden kaynaklanan yaralanma ve ölüm olaylarında artış olduğu gözlemlenmektedir. Ayrıca bu maddelerin izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanımından ötürü halkımızda korku, heyecan ve panik yaşanmakta, halkın can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir. Ayrıca havai fişekler ve diğer piroteknik maddeler, terör örgütlerine müzahir kitleler tarafından toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kolluk kuvvetlerine karşı kullanılmaktadır. Bu nedenle; İlimiz sınırları içerisinde genel güvenlik asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla; havai fişekler ve diğer piroteknik maddeleri satan, bulunduran ve kullanan kişiler hakkında TCK’nun 170’inci ve 174’üncü maddelerine göre adli tahkikat yapılacaktır. Bununla birlikte, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin 26. Maddesi gereğince izin alınmadan ve belirlenmiş alanlar dışında havai fişek kullananlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacağı bildirilmektedir.”

KURŞUN BİNAYA VE BİR EVİN CAMINA İSABET ETTİ

Geçtiğimiz günlerde oturdukları mahallede gecenin ilerleyen saatlerine kadar magandalar tarafından havaya ateş edildiğini söyleyen bir vatandaş, olaydan duyduğu rahatsızlığı şu şekilde dile getirdi: “Oturduğumuz binanın önündeki caddeden amaçsızca ve fütursuzca şehir magandalarının silah ateşlemesi sonucunda mermilerden bazıları bina girişine ve komşumuzun evine isabet etmiştir. Cenab-ı Allah'ın bir mucizesi olarak kimseye bir şey olmamıştır ama bizdeki adalet ve ceza sisteminin işlemesi için illaki birilerinin ölmesi gerekiyor. Acı ama gerçek, maalesef durum böyle. Olay ile ilgili Polis soruşturması devam ediyor ama bir şey çıkacağını da doğrusu sanmıyorum. Toplum olarak bu tip olaylara seyirci kalmayıp, tepkimizi göstermemiz gerekir.”

EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri