Bu gidiş iyi değil

Spor Toto Süper Lig’deki kötü gidişini Türkiye Kupasında da sürdüren Konyaspor’da moraller bozuk. Yeşil-beyazlılar, pazartesi günü oynanacak olan Trabzonspor maçının hazırlıklarına başladılar.
Spor Toto Süper ligde, dibe demir atan ve Ziraat Türkiye kupasında da Bucaspor’a önceki akşam tek golle yenilerek elenen Konyaspor’un gidişi hiçte iyi görünmemekte..  Küme düştüğü iki sezondan ilkinde de ilk 9 haftayı düşme hattında geçen Kartallar, önceki sezon ise 11 sırada yer almasına karşın küme düşmekten kurtulamadı..
Lige yeni biri kadro ile başlayan ve orta sıraları amaçlayan, ancak ilk 9 hafta da umduğunu bulamayan yeşil-beyazlılar, kupadan da Bucaspor yenilgisiyle elenerek önemli bir gelirden oldu.. Kartallar, Pazartesi akşamı iç sahada Trabzonspor ile yapacakları önemli maçın hazırlıklarına, Bucaspor karşılaşmasının ardından ara vermeden dün akşama saatlerinde yapılan antrenmanla başladılar.  Konyaspor’da hazırlıklar bugün ve yarında taktik ağırlıklı antrenmanlarla devam edecek ve futbolcular Cumartesi akşamı tesislerde kampa alınacaklar.. Trabzonspor maçı hazırlığı Pazar günü ter idmanıyla tamamlanacak. Kırmızı kart cezasını Bucaspor maçında oynamayarak tamamlayan Emre Toraman Trabzonspor’a karşı forma giyecek. Buca maçında son dakikada kırmızı kart gören Montano ile kadroda yer alamayacak.
Temsilcimizin, Pazartesi akşamı Trabzonspor ile oynayacağı maçın biletleri de 7 ile 75 TL arasında değişen ücretlerle dünden itibaren biletx firmasının Gedavet ve Mevlana şubelerinde satışa çıktı..  Futbolseverler biletlerini adı geçen firmanın www.biletix.com adresinden de temin edebilecekler.. Konyaspor yönetim kurulunca: eski yeşil, yeni yeşil, konuk takım ve Maraton tribün bilet ücretleri 20 TL, kale arkası tribünler 7 TL ve kapalı tribün bilet ücretleri de 75 TL olarak belirlendi..
İLK 9 HAFTAYA BAKIŞ
Kartallar, uzun bir uğraştan sonra 1. lige çıktıkları 5. sezonun ardından 1992-93 sezonunda küme düşerek kendisini o dönemki ismiyle 2. ligde bulmuştu. Konyaspor, o yıl 16 takımlı ligde; ilk 9 hafta sonunda 5 puanla 15. sırada yer almıştı.. Kocaelispor’un 22 puanla lider bulunduğu o yıl Beşiktaş 21 puanla 2. ve Galatasaray 20 puanla 3. durumda bulunuyordu.. Ligin sonunda ise 7 puanla 14. sırada Ankaragücü, 5 puanla Konyaspor ve 4 puanla 16 sırada Aydınspor yer alıyordu.. Konyaspor en kötü dönemini geçirdiği 1992-93 sezonunda, 9. hafta da galibiyetle buluşamazken, 5 beraberlik ve 4 yenilgi almış, attığı 8 gole karşılık kalesinde ise 19 gol görmüştü..
Yeşil-beyazlılar 10 yıl aradan sonra tekrar yükseldikleri Süper ligde, 2008-2009 sezonunda da son hafta da küme düşmüştü. Kartallar, o dönem ise ilk 9 hafta da 13 puanla 11. sırada yer almıştı.. 9 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi alan yeşil-beyazlılar, attıkları 12 gole karşılık 15 gol yemişti.. Bu dönemde, ligde Trabzonspor 20 puanla lider bulunurken, bu takımı 19 puanla Ankaraspor ve 18’er puanla Sivasspor ve Beşiktaş izlemişti.  Ligin son 3 sırasını ise, 6 puanla 16. sırada bulunan Ankaragücü, 5 puanla 17. sırada yer alan Antalyaspor ve 2 puanla 18. sıradaki Kocaelispor oluşturmuştu. Bu takımlardan Ankaragücü ve Antalyaspor sezon sonunda ligde kalırken, Kocaelispor ve Konyaspor ile birlikte Hacettepe düşen takımlar olmuştu..     
Öte yandan, Konyaspor’un Bucaspor yenilgisiyle veda ettiği Ziraat Türkiye Kupası'nda grup kuraları bugün saat 13.00'te çekilecek. Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilecek kura çekimine gruplarda yer alacak 20 kulübün temsilcileri ile Türkiye Futbol Federasyonu ve Ziraat Bankası yöneticileri katılacak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri