"Bu Gelişmeler İktidarın Milletimizi Aptal Yerine Koymasıdır"

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, paralel yapı, çete, örgüt gibi söylemlerle rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, paralel yapı, çete, örgüt gibi söylemlerle rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun engellenmeye çalışıldığını söyledi. Döngel, “Bu gelişmeler iktidarın milletimizi aptal yerine koymasıdır. Milletimiz bunun hesabını sandıkta soracaktır.” dedi.

Hüseyin Döngel, parti il binasında düzenlediği toplantıda ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile derin bir sarsıntı içerisinde olduğunu dile getiren Döngel, şöyle devam etti: “Sayın Başbakan bozulan kimyasıyla oluşturduğu krizin ateşini söndürmek yerine, gerilim dilini, siyasetin dozajını günbegün artırarak devam ettirmektedir. Başbakan, bir yandan yakın çevresini 17 Aralık operasyonundan kurtarmaya çalışmakta. Bir yandan da Ali Cengiz oyunlarıyla, şark kurnazlıklarıyla, tehditlerle, anayasal sistemi askıya aldı. Hukuk sisteminin kilitlenmesine neden oldu.”

Hüseyin Döngel, Başbakan'ın hala akıl ve mantık dışı savunma argümanlarına yenilerini eklediğini belirterek, “Varlığına dair hiçbir belgesi olmayan komplo, suç örgütü, paralel yapı, dış mihrak, haşhaşiler gibi hayali suç merkezleri üzerine toplumsal algıyı kaydırmaya çalışıyor. Vehimlere dayalı suç ve suçlu algısı oluşturmaya gayret ediyor.” şeklinde konuştu.

Başbakan'ın, açıklama yapma yetkisi olmayan bürokratlara karşı takındığı tavra tepki gösteren Döngel, şunları söyledi; “Ortada belgeleriyle büyük bir yolsuzluk operasyonu var. Ayakkabı kutularından, yatak odalarından çıkan milyon dolarlar var. Bu iddiaları ve 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonun hayali bir komplo, paralel yapı iddialarına bağlamak milletimizi aptal yerine koymaktır. Varsa devlet içinde bir yapılanma belgeleriyle birlikte ortaya konularak bu yapı yok edilmelidir. Bunlar ifşa edilemezse bu söylemler toplumu kutuplaştıracaktır. Fitne tohumu üretmekten başka bir işe yaramaz. Ne olursa olsun, komplo, çete işi, farklı söylemlere rağmen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu da yok hükmünde sayılamaz.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri