Bu fiyatla olmaz

Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaşın Konyadan et alma isteğiyle umutlanan besiciler, verilen fiyatla hayal kırıklığı yaşadı. Besiciler, Teklif edilen fiyatla ayakta kalamayız dedi.

KONYALI BESİCİLER SIKINTILI

Besicilerin sorunlarını dinlemek üzere Konya’ya gelen Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, “Konya’da besicilerin sıkıntılı olduğunu biliyorum. Et Balık Kurumu Konya Şubesi'nin kapatılması hata idi. Ancak geriye dönüş yok. Askeriyenin yıllık 30 bin ton olan beyaz ve kırmızı et ihtiyacı için Konya’dan canlı hayvan alma şansımız kalmadı. Ancak kendi mağazalarımızda satmak için Konya’dan et almak için hazırız” dedi.
BU FİYATLA ET SATILMASI ZOR
Toplantıya katılan besiciler ise Et Balık Kurumu’nun teklif ettiği vadeli 9.25 TL fiyatın çok düşük olduğunu söylerken, “Bu fiyat ile ayakta durmamız mümkün değil. EBK bizden et alacaksa bizim girdilerimizi göz önüne alması lazım. Yıllardır bitme noktasına gelen besicilik Konya’da EBK’nın kapatılması ile tamamen bitti. Şimdi birkaç özel şirkete kaldık. Hükümet bizi gerçekte düşünüyor ise bize gereken desteği ve önemi vermeli” diye konuştu.

‘Kapatılması hata idi’

EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, “Kurumun Konya Şubesinin kapatılması hata idi. Ancak bizler Konyalı besicilere destek için Konya’dan et almaya hazırız” dedi

Gazetemizde bir süre önce gündeme getirdiğimiz ‘Besiciler Kurban edildi’ haberimizin ardından Konya’ya gelen Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Konya’da Et Balık Kurumu’nun kapatılmasının hata olduğunu ancak geriye dönüşün olmadığını söyledi. Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut ve çok sayıda besici ile bir araya gelen Bekir Ulubaş, “Konya besicilik yönünden oldukça geniş bir alana sahip ilimiz. Besicilik sektörünün en hızlı olduğu bir ilde Et Balık Kurumunun kapatılması gerçekten hata idi. Ancak bunun için geriye dönüş yok. 1992 yılında alınan bu kararın ardından EBK 2005 yılında özelleştirme kapsamından çıkarıldı ve yeniden hizmete başladı. Yaklaşık 96 Trilyon (O dönemde) harcanarak yeniden hizmete başladı. Bu arada kapatılan şubelerin yeniden açılması mümkün olmadı. Bunun için birçok ilde besiciler sıkıntı içerisine girdi” dedi.
Milli Savunma Bakanlığı’nın yıllardır özel şirketlerden et aldığını da hatırlatan Ulubaş, “Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığımız anlaşmanın ardından askeriyenin yıllık 30 bin ton olan kırmızı ve beyaz et ihtiyacını biz karşılayacağız. Bunun için besiciler ile ciddi bir iş birliği içerisine girdik. Ancak ihalede yer alan bir madde ile EBK’nın şubesinin olmadığı yerlerden canlı hayvan almamız mümkün değil. Bunun yerine biz EBK olarak Konya’dan kendi mağazalarımızda satmak üzere et almaya hazırız. Bizim şu anda verdiğimiz fiyat 9.25 TL. Bu fiyatı kabul ederseniz ve bizim Konya’ya tırlarımızı göndermeye değecek şekilde satış olursa biz hazırız. Bir hafta süre ile araştırma yapacağız. Bu şartlara uygun bir gelişme olursa sizden et almaya hazırız” diye konuştu.
Et balık Kurumunun verdiği teklif karşısında umutsuzluğa kapıldıklarını ifade eden besiciler ise, “Bizler şu anda EBK’nın teklif ettiği fiyatın biraz üzerinde satış yapıyoruz. Bu halde iken bile zarar ediyoruz. Sizin teklif ettiğiniz fiyat karşısında hayvan satmamız mümkün değil. Ancak her türlü olumsuzluğa rağmen satış yapacak besici mutlaka çıkacaktır. Bu arkadaşlarda çevreye olan borçlarından kurtulmak için kabul edecektir. Devlet bize gerçekten sahip çıkmak istiyorsa bizim girdilerimizi düşürsün, vergi oranlarımızı düşürsün” diyerek bu teklif karşısında hüsrana uğradıklarını dile getirdi.

ALİ SAİT ÖGE

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri