'Bu durum Türkiye için beka meselesi haline geldi'

Emekli Albay Orkun Özeller, “Suriye’nin kuzeyinde ABD destekli bir Kürt devleti kurulmak isteniyor. Bunun için Suriye’nin kuzeyindeki Arap nüfusu sistematik olarak ülkemize gönderildi. Bu durum Türkiye için beka meselesi haline gelmiştir” dedi

İncirlik Ağacı kitabının Yazarı Emekli Albay Orkun Özeller, Konya’da okurlarıyla buluştu. Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Orkun Özeller, Pankuş Yayınları'ndan çıkan “İncirlik Ağacı” kitabı üzerine sohbet etti ve okurlarının kitaplarını imzaladı.

Kamuoyunun İncirlik Üssü’nde düzenlenen törende ABD tarafından kendisine verilen ödülü reddeden albay olarak tanıdığı Orkun Özeller, askerlik yıllarında yaşadığı önemli olayları İncirlik Ağacı isimli kitabında bir araya getirdi. Konya’da düzenlenen imza günü ve konferansta okuyucularının da sorularını cevaplayan emekli Albay Orkun Özeller, İncirlik Ağacı kitabını yazmaktaki en önemli amacının kendisinden sonra gelecek askerleri de hatıralarını yazmaya teşvik etmek olduğunu söyledi. 

BAYRAĞINI SEVEN ASKERLER YETİŞTİRMELİYİZ

Askerlik hayatı boyunca çok önemli olaylara şahit olduğunu kaydeden Orkun Özeller, “İncirlik Ağacı’nda bu anılarımı da yazdım. Askerlik hayatım boyunca yurtdışında ve yurtiçinde birçok yerde görevlerde bulundum. Her zaman ‘vatanını ve bayrağını’ seven askerler yetiştirmeyi ilke edindim. Bir asker, vatani görevini tamamladıktan sonra kışlasından çıkarken bayrak sevgisiyle çıkmıyorsa boşuna askerlik yapmış olur. Benim askerlik boyunca en önemli hedefim vatansever askerler yetiştirmek oldu” dedi. Bedelli askerlik konusundaki soruları da cevaplayan Özeller, “Askerliğin bedeli olmaz. Askerlik sadece savaş sanatını öğrenme yeri değildir. Aynı zamanda birlikte yaşama kültürünü ve sorumluluk duygusunu kazanma yeridir. Askerlik 6 ay olabilir ama bedelli askerlik uygulaması kaldırılmalıdır. Herkes vatani görevini eşit şartlarda yapmalıdır” dedi.

DÜZENSİZ GÖÇMENLER BEKA MESELESİ HALİNE GELDİ

Türkiye’nin düzensiz göçmenler konusunda somut adımlar atması gerektiğini kaydeden Özeller, “Son 10 yılda Suriye’den milyonlarca insan ülkemize geldi. Gaziantep, Kilis gibi şehirlerimizde demografik yapı değişmiş durumda. ABD bu insanların ülkelerine geri gönderilmelerine karşı çıkıyor. Burada büyük bir oyun var. Bütün bu göçler boşuna değil. Suriye’nin kuzeyindeki Arap nüfusu ülkemize göndererek, ileride kurulması planlanan Kürt devleti için de planlarını yaptılar.  Aynı şekilde Afganistan, Pakistan, Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerden de göçlerin önüne geçilmelidir. Bütün bu göçler ülkemizin ve milletimizin bekasını tehdit etmektedir. Türkiye yıllardır Suriyeli göçmenlere maddi ve manevi anlamda destek çıktı. Fakat; bu insanların ülkelerine yavaş yavaş dönme zamanı gelmiştir” dedi. 

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri