Bu dünyadan bir Hasan Bitmez geçti

Arkadaşları, merhum Bitmez'in disiplinli, çalışkan, kararlı ve tam bir dava insanı olduğunu söyleyerek, “Hasan Bitmez, son nefesini bile ümmet için verdi” dedi

TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptığı sırada fenalaşan ve tedavi gördüğü hastanede 54 yaşında hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı, sevenlerini üzdü. TBMM Genel Kurulu'nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri sürerken, kürsüde konuşma yaptığı sırada fenalık geçiren ve hastaneye kaldırılan Hasan Bitmez'in kalp krizi geçirdiği söylenmişti. Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan ve AK Parti'nin İsrail politikalarını eleştiren Bitmez, "İsrail’in attığı her bombada iktidarın katkısı var. Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar" diyerek, Genel Kurul'u selamlayarak konuşmasını bitirdiği anda kürsüde fenalaşarak yere yığılmıştı. Bitmez, hayata tutunamadı.

NASIL YAŞADIYSA ÖYLE VEFAT ETTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hasan Bitmez ile ilgili “Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakârlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Başımız sağ olsun” dedi. Karamollaoğlu, “Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve ‘Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz’ Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz. Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı âli olsun” şeklinde konuştu.

HASAN BİTMEZ DÜŞTÜ AMA GAZZE HAREKETİ AYAĞA KALKTI

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, 1999 yılında merhum Hasan Bitmez'i Kocaeli'nden Ankara'ya kendisinin getirdiğini söyledi. Bitmez'e Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkan Yardımcılığı görevinin verildiğini aktaran Yalman, merhumla birlikte çok çalıştıklarını dile getirdi. Saadet Partisi YİK Üyesi Lütfi Yalman, daha sonra şunları kaydetti: “Hasan Bey, çok gayretli ve çalışkan bir insandı. Fedakârdı. Disiplinliydi. MGV'den sonra partimizin genel merkezine aldırdık Hasan Beyi. Gençlik koordinasyon merkezini kurduk. Türkiye ve İslam dünyasındaki gençlik çalışmaları organize ediliyordu burada. Burada görevler yaptı. Hasan Bitmez'in idarecilik başarısından önde gelen bir özelliği vardı. Onun en önemli vasfı, çalışkan olmasıydı. Verilen vazifeyi yapardı. Meclisteki konuşmasına da dikkat ederseniz 1 hafta 10 gün boyunca o konuşmaya hazırlık yaptığını görürsünüz. Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiyi anlattı. Filistin halkının gördüğü zulmü haykırdı. Anlattıklarının hepsi doğruydu. Hasan Bitmez mecliste Filistin, Gazze, Kudüs için müthiş bir konuşma yaptı. Bu konuşmanın sonunda Hasan Bitmez düştü ama Gazze hareketi ayağa kalktı. İsrail'de 12 gazete Hasan Bitmez'i yazdı. Tüm dünya Hasan Bitmez'i konuştu. Hasan Bitmez, hükmen şehittir diye inanıyorum. Bu dava uğruna hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.”

SON NEFESİNDE BİLE HAKKI HAYKIRDI

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, mecliste birlikte görev yaptığı merhum Hasan Bitmez'i anlattı. “Bu süreçte Hasan Ağabeyle çok muhabbetimiz oldu” diyen Ekici, Bitmez'i anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Hasan Bitmez'in tam bir dava adamı olduğunu vurgulayan Ekici, “Merhum Bitmez, inanmış bir insandı. Kararlıydı. Erbakan Hoca 'Hayat iman ve cihattır' derdi. Evet, Hasan Bitmez'in de hayatı iman ve cihattan ibaretti. Davasından taviz vermezdi. İnsancıl yapısı da vardı. İnsanları asla kırmazdı. Son nefesinde bile Filistin davasını savundu, İsrail'i lanetledi. Kalp krizi geçirdiği anda düşünce fark etmeksizin hepimizi çok etkiledi. Son nefesinde hakkı haykıran Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez için Hamas Siyasi Büro Başkanı Sayın İsmail Haniye de hem Temel Karamollaoğlu Beyle hem de Ahmet Davutoğlu Beyle görüştü. Onun Filistin şehidi olduğunu söyledi. Merhum Hasan Bitmez'in eşinin metaneti ve duruşu da herkese örnek oldu. Bu dünyadan bir Hasan Bitmez geçti. Allah, rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun” şeklinde konuştu.

BİTMEZ'İN HERKESE NASİP OLMAYACAK BİR AKIBETİ OLDU

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Mustafa Kurdaş da Merhaba Gazetesi'ne merhum Hasan Bitmez ile ilgili konuştu. Gazeteci Kurdaş, Hasan Bitmez'in öteden beri Milli Görüş hareketinin içinde olduğunu hatırlattı. Bitmez'in çalışkan ve kararlılığıyla tanındığını söyleyen Kurdaş, “Bitmez, çekirdekten yetişen dava insanlarından biri” diye konuştu. Kurdaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Merhum Bitmez, sade konuşurdu. Ön planda olmayı istemezdi. Etkin görevler üstlenmişti. Filistin gündemli bir akıbet herkese nasip olmaz. Gazze'de, Filistin'de o kadar şehidin olduğu bir dönemde işbirlikçilere 'işbirlikçi' olduğunu meclis çatısı altında söyledi Bitmez. Her babayiğidin harcı değildi bu. Hasan Bey, Milli Görüşçü olmanın gereğini yaptı. Kimileri ona kızabilir. Kızdıklarını da görüyoruz ve duyuyoruz. Kızdıkları aslında Hasan Bitmez'in söyledikleri değil, kendilerinin tarihidir. Hasar Bitmez'e birileri 'sert konuştun diyebilir' ancak 'yalan konuştun' diyemez. Kurduğu her cümle bir hakikatti. Türkiye'de konuşulması istenmeyen şeyleri konuştu. Doğru ile yalanı, hak ile batılı birbirinden ayıran bir konuşmaya imza attı ve bu dünyadan göçtü. Bu nedenle kimseye nasip olamayacak bir akıbeti oldu Hasan Bitmez'in. Herkesin duasına yerleşti. Allah, rahmet eylesin.

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

Hasan Bitmez 1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğdu. El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde eğitim gördü. GİLMDER (Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği)’nin kuruculuğunu ve bir dönem başkanlığını yaptı. Milli Gençlik Vakfının çeşitli kademelerinde görevlerde bulunduktan sonra 1999-2004 yılları arasında Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2000 Yılında Anadolu Gençlik Dergisini kurdu ve derginin Genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2006-2010 yıllarında arasında IIFSO [International Islamic Federation of Student Organizations] Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı görevlerini yaptı. 2008-2010 yılları arasında yine kurucuları arasında yer aldığı IYFO [International Youth Form]’nun Genel Başkanlık görevini üstlendi. Bitmez, ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesiydi. İSBAM-İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanıydı. 28. dönem Saadet Partisi Kocaeli Milletvekilliği görevini yürütürken hayatını kaybeden Bitmez, ayrıca Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanıydı. Evli ve bir çocuk babası olan Bitmez, Arapça ve İngilizce biliyordu. Bitmez, TBMM'de fenalaşmasının ardından kaldırıldığı Bilkent Şehir Hastanesi'nde 14 Aralık 2023 günü hayatını kaybetti.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri