Bu beslenme yöntemi kan şekerini dengeliyor

Çinli araştırmacılar tarafından yürütülen bir çalışmanın sonuçları belli oldu. Aralıklı beslenmenin tip 2 diyabet hastalarına büyük katkılar sunduğu bildirildi.

Milli Gazete'de yer alan içeriğe göre, son dönemlerin popüler diyetleri arasında yer alan ancak mutlaka doktor kontrolünde yapılması tavsiye edilen aralıklı beslenme diyeti, Çinli araştırmacılar tarafından da ele alındı.

Yakın bir zaman öncesinde 400 diyabet hastası üzerinde bir araştırma yürüten Çinli bilim insanları, hastaları tek tek analiz etti. Beslenme planı çerçevesinde yürütülen çalışmanın sonuçları, kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, aralıklı beslenme nedir, ne işe yarar? Aralıklı beslenme diyeti nasıl yapılır, faydaları nelerdir? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

İLAÇ KULLANIMINDAN DAHA İYİ SONUÇ VERDİ

Sağlık gündemine bomba gibi düşen araştırmaya göre Çinli bilim insanları tip 2 diyabet hastaları için ilaç tedavisi yerine alternatif bir seçenek üzerinde çalıştı. Çalışma kapsamında 400 hastaya aralıklı beslenme planı uygulayan araştırmacılar, çıkan sonuçları analiz etti.

Çinli bilim insanları tarafından yürütülen çalışmanın sonuçlarına göre aralıklı beslenme planına uyan katılımcıların kan şekeri seviyeleri, ilaç kullanan hastalara göre çok daha dengedeydi.

ARALIKLI BESLENME NEDİR?

Literatürde ‘Intermittent Fasting’ olarak geçen aralıklı beslenme, bir diyet programı değil, hayat boyu uygulanabilecek sağlıklı bir beslenme alışkanlığıdır. Bu beslenme programında vücut aç kalmaya alıştırılır ve böylelikle de gereksiz karbohidrat alımının önüne geçilir. Aralıklı beslenme alışkanlığı sayesinde vücudun kendi enerjisini kendisinin üretmesi amaçlanır.

ARALIKLI BESLENME NASIL YAPILIR? FAYDALARI NELERDİR?

Aralıklı beslenme programı kapsamında kişinin kalori dengesinin sağlanması amaçlanır. Son dönemlerde birçok kişi tarafından tercih edilen bu beslenme düzeninde birkaç farklı metot bulunmaktadır.

Aralıklı beslenmede uygulanan metotların başında 8/ 16 metodu gelmektedir. Bu metotta kişiler 16 saat aç kalıp 8 saat beslenirler. İlk öğün genel olarak öğle saatlerinde yenir ve 8’inci saatin sonunda yeme faaliyetleri sonlandırılır. 16 saatlik açlık sürecinde su, şekersiz çay- kahve, bitki çayı ve maden suyu gibi içecekler tüketilebilir.

Aralıklı beslenmede uygulanan bir diğer metot ise modifiye oruç metodudur. Bu yöntemde haftanın 5 günü normal beslenme şekli uygulanır, kalan 2 gün ise kalori alımı kısıtlanır.

ARALIKLI BESLENME YÖNTEMİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Aralıklı beslenme programında amaç yalnızca aç kalmak değildir. Yemek yemenin serbest olduğu saatlerde vücudun temel ihtiyaçlarının karşılanması son derece önemlidir.

Aralıklı beslenme planının doğru bir şekilde uygulanması halinde şu faydalar gözlenebilir:

Sağlıklı kilo alımı,
Kan şekeri dengesi,
İnsülin direncinde düşüş,
Kolesterol dengesi,
Gençlik hormonunun salgılanması.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri