Bu bankada hesabı olanlar dikkat! Şubeye uğramazsanız paranız silinecek

Türkiye'de bazı bankalar zaman zaman farklı uygulamalara imza atarken bu banka paraları hesaptan silme kararı aldı.

Türkiye ekonomisinin yönünden dolayı banka kullanımı zirvede. milyonlarca vatandaşın çok sayıda bankada hesabı var. Söz konusu hesaplar sayesinde vatandaş parasını bankada saklıyor. Bir banka ise hesaptaki paraları silme kararı aldığını bu şekilde duyurdu.

Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan Ziraat Bankası, müşterilerini zaman aşımı konusunda uyardı ve önemli bir duyuru yayımladı.

2 GÜN SONRA HESABINIZDAKİ PARA SİLİNEBİLİR

Banka, hesaplarında uzun süre boyunca hareket olmayan ve unutulan paraların TMSF'ye devredileceğini belirtti. Yayımlanan listede adı yer alan müşterilerin, 15 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapmamaları halinde hesaplarındaki tüm mevduatların silineceği açıklandı.

Yapılan önemli duyuruda şu ifadelere yer verildi:

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in 8. maddesi gereğince bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.

Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri