Bu 3 oyuncu diğerlerinden farklı

Konyaspor geride kalan 10 haftada bu sezon yaptığı transferlerin 3 tanesinden tam manasıyla verim aldı. Stoper Farncisco Calvo, sağ bek Ahmet Oğuz ve golcü Muhammet Demir ilk 11’in vaz geçilmeyen yeni transferleri oldu 

arabam.com Konyaspor yeni sezon öncesi kadrosuna 13 yeni oyuncu kattı. Yeşil-beyazlı ekip geride kalan 10 haftada bu oyuncuların 3 tanesinden tam manasıyla verim aldı. Stoper Farncisco Calvo, sağ bek Ahmet Oğuz ve golcü Muhammet Demir ilk 11’in vaz geçilmeyen yeni transferleri oldu 

Bu 3 futbolcu geride kalan 10 haftada en fazla forma giyen yeni transferler oldu. 

FRANCİSCO CALVO 

Performansı ile defansın bel kemiği olan Francisco Calvo bu sezon 9’u Süper Lig 4’ü Avrupa Kupaları olmak üzere toplam 13 maçta bin 150 dakika forma giydi. Başarılı oyuncu Süper Ligdeki tek maçını ise kart cezası nedeniyle kaçırdı. Calvo biri ligde birisi Avrupa’da olmak üzere iki de gol katkısı yaptı. 

AHMET OĞUZ 

Konyaspor’da Skubic’in mevkisine transfer edilen Ahmet Oğuz takıma fayda sağlayan 2. transfer oldu. Başarılı sağ bek Ligdeki 10 maçta toplam 880 dakika forma giydi. Çalışkanlığı ve performansı ile dikkat çeken oyuncu takımına iki asistlik de katkı sağladı.  Ahmet Oğuz Avrupa maçlarında ise 220 dakika süre aldı.

MUHAMMET DEMİR 

Sokol Cikalleshi’nin takımdan ayrılması ile birlikte Konyaspor’un vazgeçilmez santraforu olan Muhammet Demir 10 maçta 721 dakika forma giyerken 4 golle takımın en fazla gol atan oyuncusu olarak dikkat çekti. Tecrübeli oyuncu dört Avrupa maçında bir bir asist yaparak 231 dakika sahada kaldı. 

DİĞER TRANSFERLER BEKLENENİ VEREMEDİ 

Konyaspor’un bu 3 oyuncu dışındaki transferleri  geride kalan 10 haftada beklenen katkıyı veremedi. Defansta Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Yasir Subaşı, Orta sahada Robert Muric, Bruno Paz, Domagoj Pavicic ileri uçta ise Uche İkpeazu ve Mame Diouf’tan henüz beklenen katkıyı alamadı.  

KAHRAMAN DEMİRTAŞ: Stoper mevkisinde forma giyen futbolcu geride kalan 10 lig maçının sadece bir tanesinde  90 dakika forma giydi. Tecrübeli oyuncu Avrupa kupalarında ise sadece 20 dakika forma şansı buldu.

CEBRAİL KARAYEL: Sağ bekte forma giyen futbolcu Ligde 6 maçta 75 dakika süre alırken Avrupa’da ise 3 maçta 140 dakika sahada kaldı.

YASİR SUBAŞI: Sol bekte görev yapan futbolcu ligde süre alamazken Avrupa maçlarında sadece 45 dakika sahada kaldı.

BRUNO PAZ: Orta sahada forma giyen futbolcu ligde 7 maçta 341 dakika süre aldı ve bir gol kaydetti. Paz iki Avrupa maçında ise 64 dakika sahada kaldı.

ROBERT MURİÇ: Orta sahanın sağında forma giyen futbolcu ligde 9 maçta 375 dakika süre alırken asist ve gol katkısında bulunmadı. Muriç Avrupa maçlarında ise 4 karşılaşmada 176 dakika sahada kalırken 2 gol ve 1 asistlik katkı yaptı. 

DOMAGOJ PAVİVİÇ: Orta sahada forma giyen futbolcu üç lig maçında 93 dakika sahada kalırken 1 asistlik katkı sağladı. Pavicic Avrupa maçlarında ise 3 maçta 59 dakika süre aldı. 

UCHE İKPEAZU: Santrafor mevkisinde forma giyen futbolcu ‘ lig maçında sadece 49 dakika sahada kalırken hiçbir katkı sağlayamadı. 

MAME DİOUF: forvet ve santrafor bölgesinde forma giyen oyuncu 5 maçta sadece 72 dakika forma giyerken asist ve gol katkısı sağlayamadı.

KONYASPOR 13 OYUNCU TRANSFER ETTİ 

Konyaspor yaz transfer döneminde kadrosuna 13 oyuncu kattı. Yeşil-beyazlı ekibin sözleşme imzaladığı futbolcular şu şekilde: 

1.Konrad Michalak/Orta Saha (Akhmat Grozny) 

2.Ahmet Oğuz/Defans (Sivasspor) 

3.Bruno Lourenço Pinto De Almeıda Paz/Orta Saha (Sporting B) 

 4.Cebrail Karayel/Defans (Altay) 

5.Domagoj Pavıcıc/Orta Saha (Hnk Rijeka) 

6.Erhan Erentürk/Kaleci (Bursaspor) 

7.Karahan Yasir Subaşı/Defans (Kayserispor) 

8.Robert Muriç/Orta Saha (Hnk Rijeka) 

 9.Kahraman Demirtaş/Defans (Göztepe)  

10.M Uhammet Demir/Forvet (Gaziantep) 

11.Francisco Javier Calvo Quesada/ Defans (San Jose) 

12.Uchechukwu Karl Anthony Mubiru Ikpeazu/ Forvet (Middlesbrough) 

 13.Mame Biram Diouf/Forvet (Hatayspor) 

FERHAT TÜRKOĞLU 


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri