Btü’nün Sanayi İşbirliğine Kosgeb Katkısı

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) sanayi kesimi ile başlattığı işbirliğine KOSGEB de katkı sağlayacak.     KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, BTÜ’yü ziyaret etti. Osmangazi ve Yıldırım yerleşkelerindeki...

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) sanayi kesimi ile başlattığı işbirliğine KOSGEB de katkı sağlayacak.

    KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ, BTÜ’yü ziyaret etti. Osmangazi ve Yıldırım yerleşkelerindeki labotuvarları gezen Akdağ, “Araştırma üniversitesi olma vizyonunu, kurduğu laboratuvarlar ile gerçekleştirme yolunda sağlam adımlar atmış olan BTÜ ile KOSGEB olarak işbirliğine bir an evvel geçmeliyiz.” dedi.

    BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’in davetlisi olarak BTÜ’nün öğretim üyeleri ile tanışma toplantısına katılan Akdağ, KOSGEB’in Türk sanayisini destek programlarını sürekli olarak geliştirdiğini kaydetti. Akdağ, şunları söyledi: "KOSGEB olarak, Ar-Ge ve inovasyonun iş dünyası ile buluşması için büyük çaba sarf ediyoruz. Ama bu çabalarımızda bilim ve bilim insanlarının da yer alabilmesi için koşulları da oluşturmaktayız. Bu anlamda sanayiciler ile üniversiteler arasında bir köprü vazifesini üstlenerek koordinasyon sağlıyoruz. Bu aşamada KOBİ tanımına uyan işletmelerin enerjilerini doğru şekilde kullanarak gelişebileceklerine inanıyorum. Bunun da önemli adımlarından birinin bilimsel çalışmaların olduğunu düşünüyorum. Firmalarımız Dünya ile rekabet edebilmek için bilgiyi kullanmak zorundalar. Bursa Teknik Üniversitesi teşkil ettiği laboratuvarlarla, konularında uzman olan öğretim üyeleri ile ülkemiz sanayisine ve sanayicisine destek verme anlamında çok iyi hazırlanmış bir kurum haline çok kısa bir zamanda geldi."

    Bursa gibi üretim geleneğine sahip olan bir ilde, bilimsel birikimin de hayli yoğun olduğunu belirten Akdağ, Bursa Teknik Üniversitesi’nin oluşturduğu imkânları sanayicilere sunma çabasının, takdire şayan bir çaba olduğunu vurguladı.

    BTÜ yönetimi tarafından kurulan laboratuvarların nitelik olarak çok gelişmiş düzeyde olduğunu sözlerine ekleyen Akdağ, sanayicimize ürünlerinin nitelikleri hakkında detaylı bilgiye Bursa’da edinebilmelerinin zaman ve maliyet açısından önemli fayda kazandıracağını anlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri