Btk Başkanı Acarer: Genişbant Abone Sayısı 34 Milyonu Geçti

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, bilişim sektörünün 10 yıl önceki toplam cirosu 11,5 milyar dolarken, 2012 yılında 44 milyar dolara yükseldiğini, bu yıl sonunda ise 48 milyar dolara çıkacağını belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, bilişim sektörünün 10 yıl önceki toplam cirosu 11,5 milyar dolarken, 2012 yılında 44 milyar dolara yükseldiğini, bu yıl sonunda ise 48 milyar dolara çıkacağını belirtti. Acarer, 10 yıl önce 3 bin genişbant abone sayısının 34 milyonu geçtiğini söyledi.

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Türk Telekom Teknoloji Laboratuvarı' açılış töreninde konuşan Acarer, bilişim sektörünün, 10 yıl öncesindeki rakamlara bakıldığında mütevazi olunmaması gereken bir durumda olduğunu söyledi. Sektörün, geçen yıl yüzde 18 büyüdüğünü, bu yıl yüzde 14 civarında büyüyeceğinin tahmin edildiğini anlatan Acarer, "Bilişim sektörü, Türkiye gibi ülkeler için önemli. Türkiye, Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip, hızlı düşünen ve kıvrak zekalı bir halka sahip. Bu nedenle inovasyon Ar-Ge konusuna eğilinmesi gerekiyor." dedi.

Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) bir istatistiğinde, bilişim sektörünün en önemli sorunu sorulduğunda, katılımcıların yüzde 57'sinin yetişmiş eleman dediğini belirten Acarer, "O nedenle üniversitelerin bu tür bölümleri, özellikle bu bölümlerdeki laboratuvarlar bu ihtiyacı çok önemli bir şekilde karşılayacak ve Türkiye'nin önünü açacak." diye konuştu.

"KEŞİFLER VE YENİLİKLER 20-30 YAŞ ARASINDA ÇIKIYOR"

Sektördeki bütün keşiflerin ve yeniliklerin 20-30 yaş arasındaki kişilerden çıktığını dile getiren Acarer, "O nedenle sizden bu ülke çok şey bekliyor. Siz sektörü geliştirdiğiniz zaman sektör gelişecek, sektör, ülkenin gelişimine hizmet verecek ve bizim 2023 hedeflerine ulaşmamızda önemli katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da Türkiye'nin son 10 yılda hem bölgede hem de dünyada önemli bir oyuncu olma yolunda çok ciddi adımlar attığını belirterek, bu adımların büyük işbirlikleri ve kararlılıkla gerçekleştiğini ifade etti.

Yılmaz, söz konusu laboratuvarla, lisans alınması durumunda Gazi Üniversitesi'nin internet servis sağlayıcısı hizmeti verebilecek bir altyapıya sahip olunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Ülkemizi geleceğe gençler taşıyacak. Bizim için en anlamlı yatırım geleceğimize yani gençlere olan yatırımdır. Bu yatırımla Türkiye'nin bu anlamlı yürüyüşüne katkı sağladığına inanıyorum." Büyük bir projeye imza attıklarını ve benzer projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Yılmaz, öğrencilerin bu laboratuvardan azami düzeyde istifade etmesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Türk Telekom Teknoloji Laboratuvarı açıldı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri