Bruchsal Cezaevinde İkinci Ölüm Mercek Altında

Almanya'nın Karlsruhe şehri yakınlarındaki Bruchsal cezaevinde bir mahkumun açlık grevi sonrası hayatını kaybetmesinin ardından Perşembe günü bir mahkumun kalp krizi nedeni ile ölmesi üzerine savcılık harekete geçti. Açlık grevi yapan...

Almanya'nın Karlsruhe şehri yakınlarındaki Bruchsal cezaevinde bir mahkumun açlık grevi sonrası hayatını kaybetmesinin ardından Perşembe günü bir mahkumun kalp krizi nedeni ile ölmesi üzerine savcılık harekete geçti.

Açlık grevi yapan mahkumun ölümü ile ilgi soruşturmanın devam ettiği bir dönemde aynı cezaevinde ikinci bir ölüm vakası yaşanması da dikkatleri cezaevlerine yöneltti.

Soruşturmayı yapan savcılık tarafından yapılan açıklamada mahkumun ilk tespitlere göre kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği ancak nihai raporun henüz tamamlanmadığı bilgisi verildi.

Soruşturma kapsamında mahkumun rahatsızlığı ile ilgili zamanında tıbbi müdahale yapılıp yapılmadığı da araştırılacak. Eyalette Ağustos ve Eylül ayında hapishanelerde yaşanana intihar girişimleri üzerine eyalet Adalet Bakanlığı harekete geçmiş ve incelemeler başlatmıştı. Eyalet Adalet Bakanı Rainer Stickelberger'in hapishanelerle ilgili daha önce yaptığı açıklamada mahkumlara dışarıdan daha fazla psikiyatrik destek verilmesi gerektiğine dikkat çekmişti. Mevcut tespitlere göre mahkumların yüzde 40’ının ciddi psikolojik sorunları bulunuyor.

Mahkumlara yönelik uygulanacak dışarıdan ek psikiyatrik destek için ek olarak 70 bin Euro’luk ek bütçe ile yılda 500’e yakın mahkumun tedavisi ve rehabilitasyonu öngörülüyor. Bu konuda dışarıdan hizmet alınması kaçınılmaz olarak görülüyor. Zira eyalette Hohenasperg Mahkum Hastanesi dışında çalışan sadece bir tane psikiyatr olduğuna dikkat çekiliyor. Ayrıca infaz koruma personeli (gardiyan) ile ilgili de ek yenilikler bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri