Brezilyalı Siyasetçi: Kendine Güvenen Partiler Yasaklara Başvurmaz

Brezilya’nın İşçi Partisi Genel Başkanı Rui Falcao, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi yabancı basın mensuplarına ülkedeki seçim atmosferini değerlendirdi.

Brezilya’nın İşçi Partisi Genel Başkanı Rui Falcao, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi yabancı basın mensuplarına ülkedeki seçim atmosferini değerlendirdi. Siyasette kendisini yenileyemeyen partilerin sığınma ve korunma amacıyla çeşitli yasakları savunduklarını belirten Falcao, kendine güvenen bir partinin bu tür yasaklara başvurma ihtiyacı duymayacağını ifade etti.

Yaşadığımız çağda bilgi paylaşımı ve iletişimin engellenemeyeceğini söyleyen Falcao, “Demokratik bir ülkede yayın organlarının işleyişi ve bilginin dolaşımına engel olunamaz.” dedi. Seçim sürecinde basına yönelik herhangi bir sansürün uygulanmadığını belirten Falcao, ayrıca siyasetin finansmanının temiz kaynaklarla yapılması için seçmen yasasında önemli değişiklikler yapıldığını belirtti.

Dünya üzerinde farklı birçok ülkede cereyan eden gösterilerden yola çıkarak yeni dönem siyaset anlayışında halkın taleplerine saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Brezilyalı lider, “Bugün insanlar yapılanları yeterli bulmuyor ve daha fazlasını istiyor. Bu türden talepler, ülke insanında demokrasi bilincinin yerleştiğini gösteriyor. Bizler de yöneticiler olarak halkın değişim taleplerine karşılık verecek sinerjiyi oluşturmalıyız.” diye konuştu.

Bir partinin başarısının diğer grupları yok saymak anlamına gelmeyeceğini dile getiren Falcao, “Parti partidir, hükümet hükümettir. İkisini birbirine karıştırmamalıyız.” diyerek yönetici konumunun sorumluluk gerektirdiğine işaret etti.

YÖNETİCİLER BİRLEŞTİRİCİ ÜSLUP KULLANMALI

Üç dönemdir Brezilya halkının tercih ettiği bir parti olarak, farklı gruplar arasında herhangi bir ayrımcılık yapılmadığını vurgulayan Falcao, yöneticilerin halka hitabında birleştirici üslup kullanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Üst üste seçim kazanan partilerde otoriterleşme eğiliminin yaygın olduğu kanaatine karşılık, “demokratik bir seçim olduğu sürece, bir partinin yönetimde uzun süre kalması"nda bir sakınca olmadığını belirten Rui Falcao, diğer grupların fikirlerine saygı gösterildiği ve yönetimden dışlanmadığı sürece bu tür bir tercihin ülkede istikrarın habercisi olduğunu ifade etti.

Brezilya halkının uzun yıllar askeri vesayete karşı mücadele ederek demokrasi bilincini kazandığını hatırlatan Falcao, halkın bu noktadan geriye dönüşe izin vermeyeceğini ifade etti.

Seçim öncesi sokaklarda meydana gelebilecek provokasyonlara karşı, hükümet olarak çeşitli tedbirler aldıklarını ifade eden Falcao, sosyal medyadaki hareketliliğin kendilerini korkutmadığını ve bu hareketliliği ülke güvenliğine bir tehdit olarak algılamadıklarını ifade etti.

Falcao, Başkan Dilma Rousseff’in yeniden aday olduğu ve eski Başkan Lula da Silva’nın kendisine destek verdiği seçimlerde, İşçi Partisi’nin hala popülerliğini koruduğunu ve halkın tercih ettiği bir siyasi parti olduğunu belirtti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri