Brezilya'da Öfkeli Grup, Şehirde Terör Estirdi

Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde haftasonu 17 yaşında bir gence yanlışlıkla ateş ederek ölümüne sebep olan polise karşı başlatılan gösterilerde ailesi ve semt halkının öfkesi büyüyor.

Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde haftasonu 17 yaşında bir gence yanlışlıkla ateş ederek ölümüne sebep olan polise karşı başlatılan gösterilerde ailesi ve semt halkının öfkesi büyüyor. Hafta sonu başlayan gösterilerde gencin öldürüldüğü bölgede polisle çatışan kalabalık bir grup, otobana inerek otobüs ve civardaki iş yerlerini ateşe verdi.

Dün gece şehrin bazı bölgelerinde trafiği bloke ederek kamyon ve otobüsleri durduran, şoförler ve yolcuları indiren öfkeli kalabalık, 4 kamyon ve 5 otobüsü ateşe verdi. Civarda bulunan binaları taşlayıp çok sayıda iş yerini yağmalayan göstericiler, şehirde polise zor anlar yaşattı. Otobanda gasp ettikleri yakıt dolu bir tankeri ters yöne sürerek korkulu anlar yaşatan göstericiler, ilerleyen saatlerde kontrolden çıktı. Şehir trafiğinin tıkanmasına ve kilometrelerce kuyruk oluşmasına sebep olan grubun bölgede bulunan bir TIR parkını ateşe vermesine karşı önlem alındı.

Farklı noktalarda çok sayıda yangın çıkartarak itfaiye ve polisin birleşmesini önleyen göstericiler, uzun süre eyleme devam ettiler. Polis, otoyolda kontrolü yeniden ele almak için otoban polisiyle birlikte çalıştı ancak göstericilere müdahale etmekte zorlandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri