Brezilya'da Fabrika Kurma Yarışına Volkswagen De Katıldı

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da teşviklerle önü açılan otomotiv üreticileri, ülkede fabrika kurmak için sıraya girdiler.

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da teşviklerle önü açılan otomotiv üreticileri, ülkede fabrika kurmak için sıraya girdiler. BMW, Audi ve Mercedes'ten sonra ülkedeki faaliyetlerini artırma kararı alan Volkswagen, 250 milyon dolarlık yatırımla varolan fabrikalarında modernizasyon ve genişletme çalışmaları yürütecek.

Şu ana kadar Almanya'dan getirilen Golf serisi otomobilleri Brezilya'da üretmeyi hedefleyen Volkswagen, genişletilecek fabrikanın 2 yıl içinde üretime geçeceğini duyurdu. Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile yaptığı görüşmenin ardından firmanın kararını açıklayan Volkswagen Brezilya temsilcisi Thomas Schmall, Brezilya'nın sunduğu teşvikleri teknolojinin küreselleşmesi adına büyük bir hamle olarak değerlendirdi.

Brezilya'nın en büyük üreticisi konumunda bulunan Volksawagen'in, Almanya dışında Çin'den sonra en büyük yatırımı Brezilya'da bulunuyor. Yaklaşık 23 bin Brezilyalı çalışana sahip Alman otomotiv üreticisinin, ülkede toplam 4 buçuk milyar dolar civarında yatırımı bulunuyor.

Önümüzdeki 4 yıl içinde ekonomik büyümeye bağlı olarak Brezilya halkının alım gücünün yüzde 40 oranında artış göstereceğine işaret eden Schmall, bu büyümenin otomotiv pazarında büyük bir rekabeti beraberinde getireceğini söyledi. Gelişen bir ekonomiye sahip Brezilya'nın gelecekteki önemine dikkat çeken Volkswagen CEO'su, bu yatırımla 'Brezilya'ya verdiğimiz değeri ve inancımızı göstermiş olduk.' şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri