Brezilya'da Ebola Alarmı

Batı Afrika’dan dünyanın dört bir yanına dağılan Ebola ölümcül virüsü, sınır tanımıyor. Gine’den Brezilya’ya gelen 47 yaşındaki Souleymane Bah isimli kişi, Parana eyaletinin Cascavel şehrinde Ebola virüsü şüphesiyle karantinaya...

Batı Afrika’dan dünyanın dört bir yanına dağılan Ebola ölümcül virüsü, sınır tanımıyor. Gine’den Brezilya’ya gelen 47 yaşındaki Souleymane Bah isimli kişi, Parana eyaletinin Cascavel şehrinde Ebola virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. Ülkeyi alarma geçiren vaakada yapılan testler sonucu söz konusu göçmenin Ebola virüsü taşımadığı ortaya çıktı.

2013 yılından itibaren Liberya, Gine ve Sierra Leone gibi Batı Afrika ülkelerinde yükselişe geçen Ebola virüsü, ABD’den sonra Güney Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya’ya da ulaştığı sanılıyordu.

Brezilya’ya mülteci olarak gelen Gine vatandaşı, ateş, öksürük ve boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Olayın basına yansımasının ardından, Brezilya Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Hemen karantinaya alınan mülteci, sağlık personeli tarafından dikkatlice teşhis edildi. Brezilya Sağlık Bakanı’nın açıklamasına göre, yapılan tetkikler sonucunda vatandaşın Ebola virüsü taşımadığı bilgisine ulaşıldı. Prosedürleri başarılı bir şekilde takip ettiklerini belirten bakan, olayın 24 saat içinde kontrol altına alındığını söyledi.

Olayın ardından Sağlık Bakanlığı, Brezilya hükümetinin Ebola ölümcül virüsünden etkilenen Afrika ülkelerine beş yüz bin dolar nakit ve ayrıca insani yardım malzemeleri göndereceğini açıkladı. Hastalığın kısa süre içinde kontrol altına alınmasını temenni ettiklerini dile getiren yetkililer, hastalığın yayılma riski olan ülkelerde her türlü yardım için hazır bulundukları teminatını verdiler.

Öte yandan dünyanın önde gelen ülkeleri, virüs için maddi yardım dışında henüz somut bir adım atmamışken, Amerika kıtasının ada ülkesi Küba da Sierra Leone’a şu ana kadar 165 doktor gönderdi.

Dünyada Ebola'dan ölenlerin sayısı 4 bine ulaştı. Ancak uzmanlar gerçek rakamın iki katı civarında olduğunu söylüyor. Ebola virüsü salgın haline geldiğinde ise ölüm oranının yüzde 90’lara kadar çıkabileceğini belirtiyorlar.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri