Breivik Yanlısı Neonazi Sempatizanından Fransızlara Çağrı

Anders Behring Breivik sempatizanı olduğu belirtilen Neonazi Kristian Vikernes ve eşi Marie Cachet, Fransa'nın güneybatısında yer alan Correze bölgesinde katliam hazırlığındayken gözaltına alındı.

Anders Behring Breivik sempatizanı olduğu belirtilen Neonazi Kristian Vikernes ve eşi Marie Cachet, Fransa'nın güneybatısında yer alan Correze bölgesinde katliam hazırlığındayken gözaltına alındı.

Eşinin yasal yollardan 4 adet tüfek almasından sonra gözaltına alınan Norveç vatandaşı Neonazi, kendisine ait olduğu ortaya çıkan internet sitesinden de yabancılara yönelik ağır suçlamalar yöneltti.

Neonazi Vikernes, internet sitesinden Fransızlara yönelik kaleme aldığı yazıda, Fransızları yabancı göçüne karşı çıkmaya ve aşırı sağ partiye oy vermeye çağırdı. Fransız köylerinin hala güzel olmasını yabancı akımının henüz buralara ulaşmamasına bağlayan Vikernez, ''Köyünüzün dışında da Fransız bulunması için dua edin''dedi. Vikernes, ''Aptal ya da cahil de olsanız acısı size er ya da geç dokunacak bu durumdan sizi aşırı sağ kurtarır.'' ifadelerine yer verdi.

Bu sabah Fransız terörle mücadele ekiplerinin Vikernes'in evinde yaptığı aramada da 5 silah ele geçirildiği kaydedildi. İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada Kristian Vikernes'in Nonazi hareketine yakın olduğu vurgulandı. Açıklamada Vikernes'in büyük bir terör hazırlığı içerisinde olduğu kaydedildi.

Breivik'in manifestosunun ulaştığı kişiler arasında yer alan Kristian Vikernes, Norveç'te arkadaşını öldürmekten 21 yıllık hapis cezasına çarptırılmış, 16 yıl hapiste kaldıktan sonra 2010 yılında serbest bırakılmıştı. Norveçli Neonazi, daha sonra 3 çocuğu ve Fransız eşiyle birlikte Fransa'ya yerleşmişti.

Norveç'in başkenti Oslo'da önceki yıl 77 kişiyi katleden Breivik, 21 yıl hapse mahkûm edilmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri