Breivik, katliam öncesi mektup yollamış

Norveç'te vahşi bir katliam gerçekleştiren Breivik'in saldırı öncesinde birçok kişiye mail yoluyla bir açıklama gönderdiği ortaya çıktı
Anders Breivik Oslo'da gerçekleştirdiği katliam'ın hemen öncesinde yaklaşık 1000 kişiye kendi manifestosunu ve bir açıklayıcı mektubu içeren elektronik posta yolladı.

İÇLERİNDEN BİRİ NORVEÇ TERAKKİ PARTİSİ ESKİ MİLLETVEKİLİ

Bunlardan birinin de Norveç'in muhafazakar liberal olarak adlandırılan Terakki Partisi eski milletvekili Jan Simonsen olduğu ortaya çıktı.

'BANA SALDIRIDAN ÖNCE BÜTÜN DETAYLARI YOLLAMIŞ, ÇOK KORKUNÇ'

Norveç'in en çok okunan ulusal gazetesi Verdens Gang'a göre, Simonsen "Saldırıyı gerçekleştirmeden hemen önce saldırının nasıl planladığı hakkında bütün detayları yollamış olması inanılmaz korkunç. Hiç kimsenin yaklaşık 2000 sayfalık dökümanı o anda okuması mümkün değil" dedi.

'SPAM ZANNETTİM, ŞÖYLE BİR GÖZ GEZDİRDİM'

Simonsen elektronik postayı alalade bir spam posta olarak değerlendirmiş ve sadece şöyle bir göz gezdirmiş. Elektronik postayı silmeden evvel de kendisi gibi 1000 kişiye gönderildiğini fark etmiş.

BREİVİK ELEKTRONİK POSTANIN YAYILMASI RİCASINDA BULUNMUŞ

Verden Gang'a göre, bu 1000 kişiye gönderilen elektronik postada Behring Breivik'in manifestosunun yanı sıra, elektronik postayı alanların bunu başkalarına da yaymalarını rica eden uzun bir açıklayıcı mektup var.  Hatta Breivik elektronik posta ile gelen eklenti açılmadığı takdirde bunun nasıl aşılacağına dair detaylı bir açıklamaya da yer vermiş gönderdiği elektronik postada.

'HESABINI KİTABINI BİLEN BİRİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR MEKTUP'

Simonsen " bu onun çok soğukkanlı ve en ince detayına kadar her şeyi planlayan hesaplı kitaplı bir kişi olduğunu gösteriyor" diyor.

'EN AZ 250 İNGİLİZE GİTTİ'

Daily Telegraph'a göre, elektronik posta en az 250 İngiliz vatandaşına gönderildi ve Behring Breivik mektupta " eğer ılımlı yahut kültürel muhafazakarlığa kendini daha adamış bir insansanız sizin çok ilginizi çekecek" diye sesleniyor.

NEDEN SİZE GÖNDERDİM AÇIKLAMASI VAR

Ayrıca bu elektronik postayı gönderdiklerine " bu elektronik postayı ya onun eski facebook arkadaşı olmalarından yahut kendi facebook arkadaşlarının arkadaşı olmalarından ötürü aldıklarını" belirtiyor. (Habertürk)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri