Brandenburg’da Spd Açık Ara Önde

Almanya'da Brandenburg eyalet seçimlerine üç hafta kala yapılan halk yoklamaları Sosyal Demokrat Parti’yi (SPD) önde gösteriyor. Forsa araştırma enstitüsünün Maerkische Allgemeine gazetesi için yaptığı ankete göre SPD yüzde 34 oranında...

Almanya'da Brandenburg eyalet seçimlerine üç hafta kala yapılan halk yoklamaları Sosyal Demokrat Parti’yi (SPD) önde gösteriyor.

Forsa araştırma enstitüsünün Maerkische Allgemeine gazetesi için yaptığı ankete göre SPD yüzde 34 oranında oy alacak. Hıristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) ise yüzde 23 ile ikinci sırada yerini aldı. Haziran ayının başlarında İnfratest’in anketlerinde ise SPD’nin oyları yüzde 30 CDU’nunki ise yüzde 28’lerde seyretmişti.

Sol Parti ise yüzde 22 oy toplarken, Yeşiller’in oy oranı yüzde 6’da kaldı. Bu eyalette seçimlere ilk kez girecek Almanya için Alternatif (AfD) partisi yüzde 6 oy toplamayı başardı. Federal seçimlerden sonra eyalet meclislerine de girmekte zorlanan Hür Demokrat Parti’nin bu eyalette de barajın altında kalacağa benziyor. Liberaller ankette yüzde 3 oy aldı.

Brandenburg’da 14 Eylül’de sandıklardan benzeri oylar çıkması durumunda hali hazırdaki Kırmızı-Kızıl hükümeti görevine devam edecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri