Bozyazı 5. Kültür - Muz Ve Gölevez Festivali Başladı

Mersin'in Bozyazı İlçesinde 5. Kültür - Muz ve Gölevez Festivali Merkez Mahmut Bey parkı'nda renkli görüntüler eşliğinde başladı. Cumhuriyet Meydanında Çelenk koyma ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan festival, Türk bayrağı...

Mersin'in Bozyazı İlçesinde 5. Kültür - Muz ve Gölevez Festivali Merkez Mahmut Bey parkı'nda renkli görüntüler eşliğinde başladı.

Cumhuriyet Meydanında Çelenk koyma ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan festival, Türk bayrağı ve Mehteran takımı eşliğinde yapılan festival yürüşü ile başladı.

Festival'in açılış konuşmasını yapan Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı; 5. si düzenlenen Bozyazı Kültür ve Muz Festivalinin 4 yıllık geçmişini anlattı. Ballı, ilk 2 yılını ilçe Tarım Müdürlüğü'nün organize ettiği festivalin son 2 organizasyonunu Bozyazı Belediyesi'nin yaptığını ve sonra belli bir süre ara verildiğini söyledi.

Bozyazı Kaymakamı Musatafa Erkayıran da konuşmasında ülkemizin şuan bazı problemler yaşadığını ancak bu sıkıntıların birlik ve beraberlik içinde en kısa zamanda aşılacağını ve güzel günlerin geleceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Anamur Mehteran Takımı ve Bozyazı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi davetlilere oyunları sergiledi.

Yapılan programların ardından protokol ve halk açılan çadırları gezerek Bozyazı'nın Yörük kültürünü tanıma fırsatı buldu ve Bozyazı yöresinde yetiştirilen yer fıstığı, muz ve gölevezin tadına baktı.

Bozyazı 5. Kültür - Muz ve Gölevez Festivali'nin Tekeli Mahallesi'nde yapılacak akşam programında ise çeşitli yarışmalar ile Ramazan Çelik ve Mustafa Yıldızdoğan konserleri düzenlenecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri