Bozok Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açılışı Törenle Yapıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk...

Yozgat Bozok Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İdare Mahkemesi Başkanı M. Emin Sevimli, Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenci katıldı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, yaptığı açılış konuşmasında, Özgür düşünce için saygı, fikir ve ifade özgürlüğünün üniversitenin olmazsa olmazlarından olduğunu söyledi. Ülkenin son zamanlarda oldukça kritik ve bir o kadar da sıkıntılı süreçlerden geçmekte olduğunu belirten Rektör Uçar, “Bu şartlar altında üniversitelerimiz de evrensel ölçütlerde nitelikli akademik çalışmaların yanı sıra, yakınlarımıza yön verecek gençlerimizin sadece bir meslek alanında uzmanlaşmanın ötesinde girişimci, özgüveni yüksek, ülkesinin ve milletini seven, düşüncelerini serbestçe ifade edebilen, karakterli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak zorundadır. Hür düşüncenin gelişip boy atması için farklılıklara saygı fikir ve ifade özgürlüğü üniversitelerimizin olmazsa olmazlarındandır.” dedi.

Üniversitelerin öneminin ve görevlerinin toplumda yeterince bilinmediğini söyleyen Rektör Uçar, “Marifet mi iltifata tabidir yoksa iltifat mı marifete tartışılır. Ama bilginin güç olduğu çağımızda bilim insanlarının ekonomik kaygılarının özü olan Araştırma Görevliliğinin cazip hale getirilmesi gerektiğini söylemiştik. Çünkü zorlu akademik aşamalardan geçerek ömür boyu öğrenciliği seçen bu çileli meslek grubunun ekonomik şartları böyle olmamalıydı. Allah’a hamd olsun ki Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun vermiş olduğu özlük haklarındaki iyileştirme sözü meslek adına geleceğe dair umutlarımızı yeniden canlandırmıştır. Tüm bu gelişmelere rağmen ne yazık ki üniversitelerin önemi, mahiyeti ve görevleri toplumda yeterince bilinmemektedir. Kimi zaman akademisyen olmak sadece öğretmenliğin üniversitedeki karşılığı gibi algılanmakta, kimi zaman olması gerekenin çok üzerinde yoğun ders yükü altında değillermiş gibi tam zamanlı bilim ve buluş yapmaları beklenmekte, kimi zaman da üniversite de hiçbir görevi yokmuş gibi toplumla bütünleşmeleri istenmektedir.” diye konuştu.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da Bozok Üniversitesi’nin bir yıl önceki hali ile şimdiki arasında çok büyük farklar olduğunu ifade etti. Vali Yazıcı, “Yozgat’ın her yeri şantiye alanına döndü. Bunların başında da üniversitemiz geliyor. Üniversitemiz her geçen gün gelişerek hızla büyüyor. Umuyorum ki bu sene her seneden daha verimli olacaktır. Bozok Üniversitesi’nin yerleşim alanı, hızlı tren ile kesişmesi ve gelişen bir Yozgat’ta konum itibari ile geleceğinin güzel olacağını düşünüyorum. Akademik personelimize ve Bozok Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimize teşekkür ediyor, yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve Rektör Uçar, akademik yılın ilk dersini veren Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri