Bozkurt: Temel Haklarla İlgili Reformların Desteklenmesi Önemli

Avrupa Parlamentosu'nun Hollanda İşçi Partili (PvdA) milletvekili Emine Bozkurt, Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin bugün Avrupa Parlamentosu'nda yıllık ilerleme raporları ile ilgili sunumundan sonra 2013 yılı Türkiye ilerlem.

Avrupa Parlamentosu'nun Hollanda İşçi Partili (PvdA) milletvekili Emine Bozkurt, Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin bugün Avrupa Parlamentosu'nda yıllık ilerleme raporları ile ilgili sunumundan sonra 2013 yılı Türkiye ilerleme raporuna ilişkin bir değerlendirme yaptı.

EN KISA ZAMANDA 23 VE 24 FASILLARIN AÇILMASI ÖNEMLİ

Füle'nin sunumunun ve ilerleme raporunun en önemli mesajının Avrupa Birliği'nin Türkiye vatandaşlarını desteklemeye devam edeceği olduğunu vurgulayan Emine Bozkurt, bunun da en etkin yolunun üyelik müzakerelerini canlandırmak ve ilk etapta Bölgesel Politika ile ilgili 22. Faslı açmak olduğunu dile getirdi.

Bozkurt, bundan daha da önemlisinin temel haklarla ilgili reformların desteklenmesi olduğunu söyledi ve bunun için de en gerekli olan adımın en kısa zamanda 23. ve 24. fasılların açılması olduğunun altını çizdi. Bu seneki Genişleme Stratejisi de bu fasılların açılmasının önemine dikkat çekiyor.

DAHA FAZLA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

İlerleme Raporu'ndaki en olumlu değerlendirmelerin Yargı Reformu paketlerine ilişkin olduğunu söyleyen Bozkurt, şöyle devam etti: "Toplumdan gelen talepler ve 30 Eylül´de sunulmuş olan Demokratikleşme Paketi gösteriyor ki, daha fazla demokrasi, daha fazla ifade ve basın özgürlüğü toplumun her kesimi ve hükümet tarafından arzu ediliyor. Bu sebeple Türkiye ve Avrupa Birliği'nin bu konularda birlikte çalışması çok önemli. Bu konuda Türkiye´den isteklerde bulunabilmesi için Avrupa Birliği'nin bu konularla doğrudan ilişkili fasılları açma kriterlerini belirleyip Türkiye´ye bildirmesi büyük önem arz ediyor."

Avrupa Bakanlar Konseyi, 22 Ekim günü 22. Faslın açılması ile ilgili bir konsey kararı verecek ve bunun öncesinde Hollanda Parlamentosu, 17 Ekim´de bu faslın açılması ile ilgili kararını oluşturmak için Türkiye ile ilgili bir toplantı düzenleyecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri