Bozkır'dan Kik Heyetine: Eğer Bir Fasıl Açma Beklentiniz Varsa Açamayabiliriz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB sürecine ilişkin "İnşallah el birliğiyle çok ileriye gideceğiz. Beklenti derken ben daha önce söyledim. Eğer bir fasıl açma beklentiniz varsa çok önemli değil, açamayabiliriz....

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB sürecine ilişkin "İnşallah el birliğiyle çok ileriye gideceğiz. Beklenti derken ben daha önce söyledim. Eğer bir fasıl açma beklentiniz varsa çok önemli değil, açamayabiliriz. Ama açarsak çok iyi olur." dedi.

Volkan Bozkır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) heyetini makamında kabul etti. Kabulde konuşan Bozkır, KİK üyelerine AB sürecinde birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Bozkır, "Brüksel çıkartmalarında 400-500 oda başkanının, sivil toplumun çok önemli şeydi bunlar. Bizim orada verdiğimiz resim, sonrada çok büyük geri dönüşü oldu." diye konuştu.

Bozkır, önceki zamanlarda kendisini görenlerin 'Abi AB’ye girecek miyiz?' tenkitleri olduğunu söyleyerek, "Böyle nasıl gireceğiz. Biz bu otobüslerde niye bu kadar kalabalık. Böyle biz AB’ye giremeyiz. Son 3 senedir. AB sorusu sorulmuyordu. Herhalde 3 senedir sorulmayan sorular sorulmaya başlandı." açıklamasını yaptı.

Bozkır, konuşmasına örnek vererek, "İstanbul’da damperi açık bir kamyon 60 kilometre hızla çevre yolunda giderdi. Ama 2 metre sonra süreç içinde alınmış tedbirlerle o gaz pedalı basmamaya başladı. İş kazalarının önlenmesinde geçen kazada 10 kardeşimizi kaybettik. Bunların hepsi kanun çıkartmakla olmuyor. Kanun çıkacak uygulaması olacak ve uygulamaya geçecek. Biz hayata geçirilmede henüz gidecek yolumuz olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Bozkır, daha ileriye gitmek, refah seviyesinin artması, demokrasinin, insan haklarının gelişmesi bütün her Türk vatandaşının etnik kökeni dini inancı yaşam biçimi ne olursa olsun Türkiye’nin öz vatandaşı olarak hissetmesi 2023’e müreffeh, siyasi istikrarı olan dünyada bir barış alameti olan bir Türkiye hedeflediklerini kaydetti.

AB Bakanı, konuşmasında, "İnşallah sayın başkanlarım el birliği ile çok ileriye gideceğiz. Beklenti derken ben daha önce söyledim. Eğer bir fasıl açma beklentiniz varsa çok önemli değil, açamayabiliriz. Ama açarsak çok iyi olur. Ama biz bu dediklerimiz yaparsak eğer içimizde bunu gerçekten ilerlediğini hissedersek mutlu olacağız." temennisinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri