Bozkır: Yeni Genişleme Komiserliğinin Katılım Sürecine Vurgu Yapması Kayda Değer

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Jean-Claude Juncker başkanlığındaki yeni AB Komisyonu’nu tebrik etti. Bozkır, genişleme komiserliği ile ilgili 5 yıl boyunca yeni üye kabul edilmeyeceğini gösteren isim değişikliğini ise şu ifadelerle...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Jean-Claude Juncker başkanlığındaki yeni AB Komisyonu’nu tebrik etti. Bozkır, genişleme komiserliği ile ilgili 5 yıl boyunca yeni üye kabul edilmeyeceğini gösteren isim değişikliğini ise şu ifadelerle yorumladı: "Birimin organizasyon yapısı ve yetkilerinde bir değişiklik getirmeyeceği anlaşılan bu isim değişikliğinin müzakere süreci devam etmekte olan aday ülkelerin katılım sürecine vurgu yapması kayda değerdir.

Yeni AB Komisyonu'nu değerlendiren Bozkır, "Birliğin geleceği bakımından önemli kararların alınacağı bir dönemde göreve gelen Komisyon’un kıtamıza ve uluslararası camiaya hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni Komisyon’da Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Komisyon üyeliğinin isminin, 'Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Komisyon üyeliği' olarak değiştirilmesini ise şu ifadelerle değerlendirdi: "Genişlemeden sorumlu birimin organizasyon yapısı ve yetkilerinde bir değişiklik getirmeyeceği anlaşılan bu isim değişikliğinin müzakere süreci devam etmekte olan aday ülkelerin katılım sürecine vurgu yapması kayda değerdir. Türkiye’nin katılım süreci ve tam üyelik müzakereleri de mevcut kurallara ve usullere uygun olarak devam edecektir."

AB Bakanı Volkan Bozkır, Komisyon’da görev alacak üyeler arasında 5 eski başbakan, 4 eski başbakan yardımcısı ile 19 bakanın bulunmasının ise Komisyon’un siyasi ağırlığını ortaya koyduğunu belirtti.

Bozkır, şöyle devam etti: "Birliğin geleceği bakımından önemli kararların alınacağı bir dönemde göreve gelen Komisyon’un kıtamıza ve uluslararası camiaya hayırlı olmasını diliyorum. Katılım müzakereleri çerçevesinde kendileriyle önümüzdeki dönemde yakın bir şekilde çalışacağımız, başta Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Komisyon üyesi Johannes Hahn olmak üzere tüm Komisyon üyelerine içten başarı dileklerimi iletiyorum.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri