Bozkır MYO bölümsayısı artırılmalı

Bozkır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, S.Ü.ne bağlı olarak eğitim veren Bozkır Meslek Yüksekokulunun bölüm sayısı mutlaka artırılmalı
Bozkır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, Bozkır Meslek Yüksek Okulu’nun yakaladığı başarıyı gündeme getirerek okul olarak yaşadıkları sıkıntıları da anlattı. Yılmaz, “Okulumuzda şu an kayıtlı öğrenci sayımız 710 erkek 250 kız olmak üzere 950 civarında. Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden gelen öğrencilerin en büyük sorunu yurt idi. Şimdi kız yurdu tamamlandı. Şu anda okulumuzun hemen yanında bulunan 50 bin TL bedelli 5 bin metrekare yer alındı. Amerika’da bulunan hemşerimiz Prof. Dr. Mehmet Öz ile babası Prof. Dr Mustafa Öz hocalarımız buraya 400 kişilik yurt yaptırma sözü verdi. Bu yurdun da yapılması ile Bozkır’da öğrencilerimizin yurt sorunu kalmayacak. 400 kişilik çok modern 6 katlı bir yurdumuz olacak. Bundan sonraki hedefimiz ve istediğimiz Bozkır’da bölüm sayısını artırmak” dedi.Şu anda okulun hemen yanına TOKİ tarafından büyük bir hastane yapılmasının kendileri için ayrı bir önem taşıdığını da dile getiren Yılmaz, “Hastaneye tam kadro bütün doktorlar gelirse Bozkır’a Sağlık ve Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu açılmasını talep edeceğiz. Bu da Bozkır’a büyük bir katkı sağlayacaktır. İnşallah bunda başarılı oluruz ve Bozkır’ın eğitimine, ekonomisine sağlığına katkı sağlarız. Okulumuzda şu an da 10 öğretim görevlisi var. Fizik, yabancı dil, inkılâp tarihi gibi derslerimizi Konya’dan gelen öğretmen arkadaşlarımız veriyor” diye konuştu.
Yılmaz, “Okulumuzun tanıtımına gelince, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak tarihi ilçemizde bulunan Bozkır Meslek Yüksekokulu Konya’nın en iyi eğitim düzeyine ulaşmış tecrübeli kadrosuyla öğrencilerimize eğitim hizmeti vermektedir. Yüksekokulumuz 1994–1995 eğitim öğretim yılında Harita Kadastro programı ile Bozkır Belediyesi’nin geçici olarak verdiği binada eğitime başlamıştı. 1995–1996 eğitim öğretim yılında elektrik programı,1998–1999 eğitim öğretim yılında da bilgisayar programı açılmıştır. Bozkır Belediyesi tarafından verilen arazi üzerinde Selçuk Üniversitesi tarafından bina yapımı tamamlanarak, 2000–2001 eğitim öğretim yılında kendi binasında eğitime başlamıştır.2004 yılı itibariyle harita programı, Hadim Meslek Yüksekokulu’na kaydırılmıştır. Şuan iki program ile eğitim öğretime devam etmektedir. Bozkır Meslek Yüksek Okulumuz için yeni bölümler açılmalı. Birçok ilçede eğitim veren meslek yüksek okullarına göre geri kaldı. Kültür ve tarihi açıdan Konya’nın en önemli ilçesi olan Bozkır bürokrasi engeller nedeniyle öğrencisiz durumda” diyerek yaşanan sıkıntıların çözülmesini istedi.
Bozkır ve çevresinde tarım oldukça yaygın olduğunu da söyleyen Yılmaz, “Bozkır Meslek Yüksek Okulu’na ziraat ile ilgili bir bölüm açılabilir. Her gün internet ve sanal dünyanın hayatımıza daha da girdiğini düşünürsek e-ticaret bölümü okulumuza kazandırılabilir.  Bu programın avantajlı yönleri olarak, bölgede böyle bir programın olmaması, bölgedeki potansiyel iş gücünün fazla olması, e-ticaretin genel ticaret içerisinde gittikçe daha fazla yer almasını söyleyebiliriz. Okulumuzda bilgisayar bölümü olması ve gerekli donanımın bulunması ise bu bölüm için uygun olduğumuzu gösterir. İnşaat bölümü için gerekli donanımların tespit edilmesi ve okulumuza kazandırılması çok zor değil. Muhasebe bölümü Bozkır’a kazandırabilecek bir başka bölüm. İlçe olarak Bozkır’a açılabilecek bölümler araştırılabilir. Okul bölümlerinin artırılması ile ilçemize gelen öğrenci sayısı artacak böylece hareketlilik gözlenecektir.  2004 yılında sebebini anlamadığımız halde harita programı Hadim’e alınmıştı. Bu bölüm yeniden kazandırılabilir” diyerek okul hakkında ki açıklamalarını bitirdi.
ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri