Bozdağ: Türk Milleti İlk Defa Kendi Cumhurbaşkanını Doğrudan Seçecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk milletinin ilk defa kendi cumhurbaşkanını doğrudan seçme konusunda irade ortaya koyduğunu söyledi. Bozdağ, Yozgat'ta okulları ziyaret ederek, sandık görevlileri ve seçmenlere başarılar diledi, seçimin hayırlı...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk milletinin ilk defa kendi cumhurbaşkanını doğrudan seçme konusunda irade ortaya koyduğunu söyledi. Bozdağ, Yozgat'ta okulları ziyaret ederek, sandık görevlileri ve seçmenlere başarılar diledi, seçimin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, seçimin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak şöyle konuştu: "Bugün tarihi bir gün Türkiye için, çünkü ilk defa Türk millet kendi cumhurbaşkanını doğrudan seçme konusunda irade ortaya koymaktadır, o yüzden seçim, tarihi bir seçimdir, hem demokrasimiz hem milletimiz bakmından hem de ülkemiz bakımından hayırlı olsun. Gördüğümüz kadarıyla zaten vatandaşımız kararını vermiş durumda. Çok rahat bir seçim havası var. Tek pusulanın olması, oy kulanma işleminin seri bir şekilde devam etmesine yol açıyor. Yozgat’ta gördüğüm huzur, sükun, barış içerisinde bir seçim yapılıyor. Gezdiğim 3 ilçede de merkez dahil aynı şekilde rahat bir seçim olduğunu görüyorum. Tabi rahatlık iki nedenden, bir vatandaş kararını vermiş, karar verildiği için bir rahatlık var. İkincisi de tek pusula olduğu için ve başka rahatlık var. Ben hayırlı olsun diliyorum, ülkemiz için milletimiz için. Yorulmak yok emek veriyoruz. Milletimiz için, demokrasimiz için, ülkemiz için. Milletimiz zaten emeğin hakkını her zaman vermiştir, takdir etmiştir. Ben bu seçimde de emeğin hakkını vatandaşımızın takdir edeceğine vereceğine yürekten inanıyorum. Demokraside millet her zaman güç verir,0 yorgunluğunuzu alır. Çalıştığınız zaman enerjiyi vatandaştan alırsınız. Onun için halkın arasında olmak bizi yormuyor, enerjimizi artırıyor. Siyaseten gücümüze güç katıyor ve Türkiye’nin demokrasisinin güçlenmesine de yol açıyor. O yüzden bir yorgunluk değil, belki enerji depolaması oluyor bizim için. İnşallah akşam seçim sonuçlarının her anıyla da bunun karşılığını alacağımıza yürekten inanıyorum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri