Bozdağ: Tartışma, Eğitim Sisteminin Daha İyi Bir Noktaya Gelmesi İçin Olmalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yapılması gereken tartışmanın; Türk eğitim sistemi içerisinde ortaöğrenimde okuyan öğrencilerin üniversiteye geçişiyle ilgili olan eksikliklerin, fazlalıkların, bu konuda aksayan yönlerin neler, bunların nasıl tedavi, te.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yapılması gereken tartışmanın; Türk eğitim sistemi içerisinde ortaöğrenimde okuyan öğrencilerin üniversiteye geçişiyle ilgili olan eksikliklerin, fazlalıkların, bu konuda aksayan yönlerin neler, bunların nasıl tedavi, telafi edilebileceği, daha iyi bir noktaya nasıl getirilebileceği olması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı bir özel televizyondaki programındaki konuşmasında dershane tartışmalarına işaret ederek, “Bunun kararı Oslo’da alınmış demek, dershaneler dağa çıkışı önlüyor, işte dershaneler kapatılacak, işte bu noktada dağa çıkışlar artacak, böyle bir şeyi söylemek, böyle bir şeyi ima etmek çok büyük bir haksızlıktır, çok büyük bir yalandır değildir, çok büyük bir iftiradır. Böyle bir şey olabilir mi? Şimdi siz bir değerlendirme yaparken, gazetenizde veya televizyonunuzda bir şey söylerken, bir ülkenin Başbakanının sanki terör örgütü dağa eleman çıkarmakta zorlanıyor, bundan da ülkenin Başbakanı rahatsız, daha çok eleman çıksın diye dershaneleri kapatacak demek veya böyle bir yorumu söylemek, dillendirmek veya böyle bir şeyi ima yollu dahi ifade etmek çok büyük bir vicdansızlıktır, insafsızlıktır, akla ziyan bir durumdur. Bunu hiç kimsenin aklının ucundan getirmemesi lazım.” dedi.

"DOĞRU OLMAYAN USLÜPLA DOĞRU NETİCE ELDE EDİLEMEZ"

Doğru olmayan bir üslupla doğru bir netice elde edilemeyeceğine işaret eden Bozdağ, “Onun için üslubumuz, bu tartışmanın seviyesine uygun olursa herkes bundan kazançlı çıkar. Benim gördüğüm, bu tartışmalar sırasındaki üslup fevkalade incitici, yaralayıcı, kırıcı ve insanların üzülmesine yol açan bir üsluptur.“ diye ifade etti.

"BİZİMLE BERABER YÜRÜYEN PEK ÇOK GRUP VAR"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendileriyle beraber yol yürüyen pek çok grup olduğunu belirterek, “Hep beraber yürüdük biz bu yolu, öyle de söyledik ve öyle de adımlar attık. Bugüne kadar da yaptıklarımız ortada, yapacaklarımız da ortada. Elbette Allah için çalışan insanlara bizim tabanımız her zaman destek olur. Yani, Allah diyen herkese biz de hep destek olduk. İnandık ki Allah diyen herkes bu ülkeye, bu millete iyi iş yapar. Onun için de bugüne kadar AK Parti hükümetleri Allah’ı seven hiçbir insanı inciten en ufacık bir iş yapmamıştır, yapması da düşünülemez.” diye konuştu.

"BÖYLE BİR ŞÜPHEYE BİZ İNCİNİRİZ"

“Birisi, AK Parti’nin dershanelerle ilgili attığı adım cemaat karşıtlığının bir gereğidir diye eğer düşünürse, bırak sen buna inanmayı, düşündüğü, böyle bir şüpheye kapıldığı zaman da biz inciniriz, böyle bir şey yok.” diyen Bozdağ, “Dershane tartışmasıyla cemaat karşıtlığını yan yana getirmek büyük bir insafsızlıktır, büyük bir vicdansızlıktır, kabul edilemez, akla ziyan bir yaklaşımdır, doğru bir şey değildir. Bizim demin de söyledim, eğitim sistemimiz içerisindeki bir çarpıklığı ortadan kaldırmak.“ ifadelerini kullandı.

"BİZİM DÖNEMİMİZDE HİZMETE AİT DERSHANE SAYISI İKİYE KATLANDI"

AK Parti hükümetleri döneminde yaptıkları bütün işlere bakıldığında, bu memlekette dini hassasiyeti olan grupların, kişilerin incinmediği, incitilmediği işler olduğuna dikkat çeken Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı: ”Biz bu noktada çok samimi olarak koyduğumuz, yaptığımız işler var. Dershanelerle ilgili konunun üzerinde şöyle bir hava oluşturuldu; sanki Türkiye’de mevcut olan bütün dershaneler hizmete ait dershaneler, AK Parti bunları kapatıyormuş gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Halbuki rakamlara bakıldığı zaman, yani hizmette olan dostlarımızın kendilerinin de söylediği rakamlara bakıldığı zaman bunun yaklaşık yüzde 18, hadi diyelim yüzde 20’si. Yüzde 80’i başka başka gruplara, kişilere ait dershaneler. Sanki öyle bir hava oluşturuluyor ki Türkiye’nin her yerindeki dershaneler hizmete ait dershaneler, AK Parti bunu kapatıyor. Bizim dönemimizde hizmete ait dershanelerin sayısı ikiye katlandı, belki daha da fazla arttı.“


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri