Bozdağ: 'Su Akar Türk Bakar' Sözü Artık 'Su Akar Türk Yapar' Olarak Değişti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, eskiden söylenen 'Su akar Türk bakar' sözünün, şimdi 'Su akar Türk yapar' olarak değiştiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, eskiden söylenen 'Su akar Türk bakar' sözünün, şimdi 'Su akar Türk yapar' olarak değiştiğini söyledi.

        Bekir Bozdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile geldiği Yozgat’ta toplu açılış ve temel atma töreni öncesi Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nda düzenlenen şeker pancarı alımı kampanyası açılış törenine katıldı. Bozdağ, Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nın Yozgat ve Türkiye için son derece önemli olduğunu söyledi.

        Fabrikanın yapımına 1995 yılında karar verildiğini hatırlatan Bozdağ, "Zaman içerisinde pek çok emekler gelmiş geçmiş olmasına rağmen buradaki fabrikanın temeli bir türlü atılamamıştı. Hatırlarsanız 2004 yılında temeli atıldı ve kısa bir süre içerisinde de bu fabrikada hizmet alımı yapıldı. Türkiye'nin en son yapılmış fabrikalarının bir tanesi. Dolayısıyla teknoloji bakımından da en son teknolojiyi barındıran bir tesis. Tabii ben bu tesisin kota sorunu olmasını arzu etmem. Burada çiftçi kardeşlerimizin daha fazla beklemek daha fazla kazanma konusunda elbette isteklerini bizim karşılamamız lazım, ona olumlu cevap vermek isteriz." dedi.

        Yozgat'ın sularını en iyi şekilde değerlendirerek Yozgat çiftçisinin tarlaları ile buluşturduklarını ifade eden Bozdağ, "Modern sulama teknikleri ile suyun israfı önlenecek. 'Yozgat'ın bugün her yerinde su vardır' diyenler olabilir ama belirmek isterim ki Yozgat Türkiye'de su fakiri olan illerden bir tanesi. Yozgat olarak esasında bizim öyle bol su kaynaklarımız yok. Türkiye'nin diğer illerin de mevcut kaynaklarıyla Yozgat'ın mevcut kaynaklarını mukayese ettiğinizde ortaya çıkan rakamlar bunu çok açık bir biçimde göstermektedir. Ama bir hususu özellikle kaydetmek istedim; o da Sayın Başbakanımızın her yerde söylediği söz eskiden derlerdi ki 'Su akar Türk bakar' şimdi 'Su akar Türk yapar' diyoruz. Onun için de Türkiye'nin neresinde olursa olsun boşa akan bir damla suyu kalmayacak. Onun için çalışıcağız. Onun için gayret edeceğiz." diye konuştu.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise geçmişte kendisinin de çiftcilikle uğraştığını belirtti. Şeker alım kampanyasının çiftçilere hayırlı olması dileğinde bulunan Bakan Eroğlu, "Pancar su ister. Suyu devlet getirir. Kardeşlerim biz de buradayız. Bugün 22 tane tesisin temel atma ve açılışını yapacağız. Sulamaya çok büyük önem veriyoruz." dedi.

        Konuşmaların ardından ilçenin başarılı çiftçileri Bozdağ ve Eroğlu tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Daha sonra şeker pancarı alımı kampanyası başlatıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri