Bozdağ: Hakim Ve Savcının Temel Sorumluluğu Devleti Korumaktır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Unutulmamalıdır ki, hakim ve savcının temel sorumluluğu devleti korumak, devlet fikri ile ilgili bireysel veya toplumsal her hangi bir çıkarı gözetmek değildir.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Unutulmamalıdır ki, hakim ve savcının temel sorumluluğu devleti korumak, devlet fikri ile ilgili bireysel veya toplumsal her hangi bir çıkarı gözetmek değildir.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu tarafından 16 Aralık 2013’te Yargıtay ve Danıştay’a atanan üyelerin mazbata törenine katıldı. Törene Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, HYSYK üyeleri, askeri hâkim ve savcılar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bozdağ, toplumu ayakta tutan yegâne değerin, adalet olduğunu belirtti. Adaletin her yerde, her zaman ve her durumda istisnasız bir şekilde herkesi ilgilendiren, uygulanması, gözetilmesi, yaşanması korunması, aranması sonunda her şeyin feda edilmesi ve ayakta tutulması gereken müstesna bir yer olduğunu ifade eden Bozdağ, “Adaletin güçlü olduğu yerde, devlette güçlüdür, insan da güçlüdür, her şey tamdır. Bunun sağlanabilmesinin ön koşulu da yargının görevini kendi doğal sınırları içerisinde yapmasıdır. Unutulmamalıdır ki, hakim ve savcının temel sorumluluğu devleti korumak devlet fikri ile ilgili bireysel veya toplumsal her hangi bir çıkarı gözetmek değildir. Esas görev tarafsız ve bağımsız bir pozisyonda durarak hukuku korumak hakkı gözetmek adaleti teslim etmektir hukuk korunursa hak yerini bulursa devlet ve her türlü devlet ve toplum değeri korunmuş ve insan yüceltilmiş olur.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri