Bozdağ: Biz 3. Yargı Paketini Suç İşleyenleri Himaye Etmek İçin Yapmadık

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, '3. yargı paketi'ni, insan hakları, demokrasi bağlamında toplumun huzur ve barışı için yararlı olacağına inandıkları için yaptıklarını belirterek,"Bu düzenlemeyi yaparken suç işleyenleri himaye etmek, suç işleyenleri ödü.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, '3. yargı paketi'ni, insan hakları, demokrasi bağlamında toplumun huzur ve barışı için yararlı olacağına inandıkları için yaptıklarını belirterek,"Bu düzenlemeyi yaparken suç işleyenleri himaye etmek, suç işleyenleri ödüllendirmek, suç işleyenler lehine sonuçlar ortaya çıkarmak maksadıyla yapmadık." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi temel atma törenine katılmak üzere bugün Yozgat’a geldi. Yozgat’ta ilk olarak valiliği ziyaret eden heyetten daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Belediye başkanlığı ve AK Parti Yozgat İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanlığı ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bozdağ, Nevşehir’de kendisine yönelik saldırıda bulunan şahsın serbest bırakılmasına ilişkin bir soruya, "Yargılamalar Ceza Muhakemesi Usulü Kanunu çerçevesinde yapılıyor. Biz üçüncü yargı paketini, insan hakları, demokrasi bağlamında toplumumuzun huzur ve barışı için yararlı olacağına inanarak yaptık. Bu düzenlemeyi yaparken suç işleyenleri himaye etmek, suç işleyenleri ödüllendirmek, suç işleyenler lehine sonuçlar ortaya çıkarmak maksadıyla yapmadık. Tamamıyle toplumsal barışımızı güçlendirmek, insan hakları alanında ileri adımlar atmak bu anlamda atılmış adımlardır. Tabi bunlarla ilgili bir takım eksiklikler varsa o eksiklikleri giderici adımlar atmak, yanlışlar varsa bu yanlışları düzeltmek elbette Parlamento'nun görevidir. Toplumsal huzuru bozacak, insanları suç işlemeye teşvik edecek yasalarımızda bazı hükümler varsa bu hükümleri yeniden değerlendirmek, ele almak ve bu konuda atılması gereken adımları atmak lazımsa bunu da yaparız. Nitekim Türk Ceza Kanunu'nda, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yürürlüğe girmesinden pek çok değişiklikler yapıldı, adımlar atıldı. Bu konu bu boyutları ile de ele alınıp değerlendirilecektir.”dedi.

" OLAYIN ÖRGÜTLE BAĞLANTISI OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILMALI"

Kendisine yönelik saldırıyla alakalı yargılama sürecinin devam ettiğini vurgulayan Bozdağ, olayın örgütle bağlantısının olup olmadığının araştırılması gerektiğini belirtti. Bozdağ, şunları söyledi: "Ben özellikle bu olayla alakalı şunu bir kez daha ifade etmek isterim. Tabi bir yargılama süreci devam ediyor. Bu olayın örgüt bağlantısı var mı yok mu bunun araştırılması lazımdır. Öte yandan organize bir suç mu değil mi? Bunun da araştırılması lazımdır. Bir gün içerisinde bunun ortaya çıktığı ya da çıkmadığı yönünde bir kanaat ortaya koymak fevkalade yanlış olur. Çünkü telefon kayıtlarının incelenmesi öte yandan elektronik hesapların incelenmesi verilen kartlar, irtibatlar başka konuların tüm detaylı ele alınmasında fayda var ondan sonra bu noktada bir karar verilebilir. Benim dün yaptığım eleştiri bu ceza kanununda, bu suça tayin edilen cezayı bilmediğimden falan değil. O ceza kanunu yazanlardan bir tanesi de benim. Onu gayet iyi biliyorum oradaki usulü de iyi biliyorum. Adli kontrolünde iyi olduğunu biliyorum ama adli kontrolün içerisinde yer alan hükümlerden başkaları da ilave uygulanabilirdi. Bir adli kontrolü düzenleyen fıkranın c bendi burada uygulanabilirdi. Tabi burada örgüt boyutu araştırılabilirdi ki, kısa sürede sağlıklı bir araştırma yapılabildiğine ihtimal vermiyorum. Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin orada polise karşı giriştiği mukavemet üzerinde verilen sahte rapor üzerinde ve bu kişiyle milletvekilleri arasında irtibat üzerinde durulması lazım. Çünkü Durdu Özpolat bizzat şahsa ismiyle hitap ediyor ve orada söyledikleri laflara herkes tanık."

"BASINLA ALAKASI YOK, BASIN KARTI VERİLEREK ORADA NASIL BULUNUYOR"

Bozdağ, kendisine saldırıda bulunan Hüseyin Satı isimli şahsın basınla da alakası olmadığı halde basın görevlisiymiş gibi kart verilerek oraya sokulmasının birilerinin izah etmesi gerektiğini ifade ederek, “Kim bu kartı verdi. O kartı verene birileri talimat mı verdi? Nasıl oluyor?Böylesi organizasyonda o ilçeyle irtibatı olmayan belediye görevlileri nasıl oluyor bunun üzerinde mutlaka durulması lazım. Sahte rapor konusunda durulması lazım. Yani hiç darp fiili yememiş birine 'hayati tehlike vardır' raporunu hangi bir hekim verebiliyor. Bunun mutlaka soruşturulması lazım. Bizim dediğimiz şey bu olay detaylı bir biçimde soruşturulmadan o tahkikatlar sağlıklı bir zemine oturtulmadan hemen serbest yargılama kararı verilmiş olmasının yanlışlığına dikkat çekmektir ve bunun örgüt boyutları araştırıldığında belki orada bir şey çıkabilirdi. Çünkü tweet hesaplarına baktığınızda, Facebook hesaplarına baktığınızda bununla ilgili Durdu Özpolat’ın bazı çevresinde olan kişilerin attıkları mesajlara baktığınızda, ortaya çıkan fotoğraflara baktığınızda bunun tek başına bir eylem olmadığı çok ama çok açık gözüküyor. Yani bu konu değerlendirildi mi dosyada bilmiyorum. Ama benim dosyadan elime geçen belgeler üzerinden baktığımda bu konunun deliller boyutuyla yeteri kadar değerlendirilmediği çok açık, biz onu söylüyoruz." şeklinde konuştu.

" CHP’Lİ AYGÜN DAĞDAKİ TERÖRİSTİ ÖVEN, BENİ TEHDİT EDEN TWET ATIYOR"
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün sosyal paylaşım sitesinde dağdaki teröristi öven kendisini ise tehdit eden tweet attığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekillerinden bir tanesi, dağdaki teröristleri öven, onlara muhabbetini belli eden bir tanesi şimdi beni tehdit eden Twitteer'dan hesaplar atıyor. Ne diyor ‘Sonun iyi olmaz’ diyor yani bizim sonumuzun ne olacağını Sayın Hüseyin Aygün’ün açıklaması lazım. 'Sonun iyi olmaz' diyorsa o zaman Sayın Genel Başkanında açıklaması lazım acaba Hüseyin Aygün bana nasıl bir son biçmiş veya onun sevdiği arkadaşları nasıl bir son biçmiş. Bunu Türkiye kamuoyuna açıklaması lazım. Ben de merakla bekliyorum nasıl bir son bizim için planlamış, o planını açıklarsa çok memnun oluruz. Yani bir milletvekili parlamentoda olan arkadaşını, hükümette olan bir bakanı, bırakın bu sıfatları taşımayı herhangi bir insanı tehdit edebilir mi? Ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni milletvekilleri açık, aleni hesaplar üzerinden bakanları tehdit ediyorlar. Onun için ben milletimize bu zihniyeti, bu hastalıklı anlayışı çok iyi takip etmelerini, çok iyi değerlendirmelerini özellikle istiyorum ve bunları milletimize havale ediyorum. Tabi bu tehditlerin yargıda da hesabını soracağımı buradan bir kez daha ilan etmek istiyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri