Böyle hakaret olmaz

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, Mersinin Mut ilçesinde Jandarma timlerinin eğitim köpeklerine, Muhammet ve Ahmet isimlerinin verilmesini kınadı

Saadet Partisi (SP) Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. İl teşkilatında yapılan basın toplantısında konuşan SP İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, Nisan ayının ikinci haftası olan Kutlu Doğum Haftası’nın, Konya’ya ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Kutlu Doğum Haftası olmasına rağmen ülkede üzücü olaylarla karşılaştıklarını ifade eden Turan, “Mersin’in Mut ilçesinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı bir temel atma töreninde, Mersin İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Ekipleri’ne bağlı eğitim köpeklerine Hz. Muhammed’in (s.a.v) isimleri olan Ahmet ve Muhammed isimlerinin verildiği ortaya çıkmıştır. Bu olay bizlere adeta şok etmiştir. Fakat bu olay halka yansıtılmamıştır. Ne gariptir ki milletimizin peygamber ocağı olarak gördüğü ve evlatlarını dualarla uğurladığı asker ocağında, böyle üzüntü verici bir olayın yaşanması son derece hazindir. Yaşanan bu olay bu milletin dini değerlerine resmen hakarettir. Bu galiz olayın arkasında bulunan art niyetli, sorumlu kişilerden bu hadsizliğin hesabı sorulmalıdır. Ayrıca bakanlık soruşturma başlatmalıdır. Hükümetin yetkililerini bu olayın takipçisi olmaya davet ediyoruz. Bu olay manevi hassasiyeti olan halkımızı son derece rahatsız edecektir. Böyle hadsizlikler derhal son verilmesi gerekmektedir” dedi. Ahmet, Muhammet, Mustafa isminin sadece Eşref-i Mahlukat olan insanoğluna verilebileceğini dile getiren Turan, İslam dininin asla sahipsiz olmadığını kaydetti.

ŞEHİTLİK İSLAM DİNİNE AİTTİR

Son günlerde şehitlik yasası ile ilgili yapılan düzenlemeler ile farklı dinlerden olanlara da şehit sayılma hakkının tanınacağı hususunu da eleştiren Recep Turan, şehitliğin sadece İslam dininde olan bir mertebe olduğunu belirtti. Kutsal bir dava ve Allah’ın varlığını yüceltmek için edilen mücadelede şehit olunabileceğini aktaran Turan, şunları kaydetti: “Şehitlik makamının başında gelen temel unsur, öldürülen kişinin İslam dinine mensup olmasıdır. Allah Kur-an’ı Kerim’de, ‘Allah yolunda öldürülenlere, ölülerdir demeyin. Onlar diridir lakin siz nasıl diri olduklarını bilemezsiniz’ buyurmaktadır. Bizler terör saldırısı esnasında ve vatani vazifesini yerine getirirken hayatını kaybetmiş gayri Müslimlerin haklarına saygıyı ve eşit muamele yapılmasını elbette istiyoruz. Maddi haklarının verilmesine de destekçiyiz. Bu saldırıların bir kez daha yaşanmamasını da Allah’tan niyaz ediyoruz. Ancak muamele yapılırken İslam’ın en büyük mertebesi olan ve sadece İslam’a ait olan şehitlik makamının gayri Müslimlere verilmesine karşıyız. Gayri Müslimler tarafından talep edilen şehitlik mertebesine kavuşmak için önce iman etmek gerekir. Allah katında ve bu milletin vicdanında en yüksek mertebe olduğunu ve bu mertebeye ancak iman edenlerin kavuşabileceğini buradan vatandaşlar ile yetkililere hatırlatıyoruz.”

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri