Boykotu hiçe sayıp McDonald's ile iş birliği yaptılar!

Dünyanın dört bir yanında İsrail ürünleriyle, İsrail’e destek veren markaların ürünleri boykot ediliyor. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) İsrail’e destek veren McDonald's ile iş birliği sürüyor. Anadolu Gençlik Derneği TFF’ye sert tepki gösterdi

Türk Milli Takımlarının yemek sponsorluğunun İsrail’in en büyük destekçisi ve İsrail askerlerine yemek tedariki sağladığı kanıtlanan McDonald’s’ta olması tepkilere neden oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu, Mc Donald’s'ın Kadın ve Erkek Milli Takımların resmi sponsorluğu ve milli takımların ana sponsorluğunu 2026 yılına kadar uzattı.
Anadolu Gençlik Derneği uzatılan sözleşme hakkında basın açıklaması yayınlayarak “TFF, Siyonist, soykırımcıların finansal destekçisi ile yaptığı sponsorluk anlaşmasından vazgeçmeli. Aziz milletimiz başta olmak üzere, mümessili olduğu spor camiasından özür dilemelidir ifadelerini kullandı.

SERMAYESİ KİRLİ ÇOK ULUSLU ŞİRKETLER İLE ANLAŞMALARI DURDURUN

Anadolu Gençlik Derneği’nin yayınladığı basın açıklamışında şu görüşler dile getirildi:
“Filistinli kardeşlerimizin 75 yıldır maruz kaldıkları zulüm, kan ve gözyaşı yüz günü aşkındır şiddetini arttırarak devam ediyor. Soykırımcı Siyonist terör örgütü İsrail, on binlerce çocuğu, kadını ve yaşlıyı gözünü kırpmadan şehit ediyor. Bütün dünyanın gözleri önünde, bir şehir, meşru bir ülke, içinde yaşayanlarla birlikte, yerle bir ediliyor. Soykırımcı ve işgalci İsrail bu mezalimi yaparken kan emici emperyalist ülkelerden ve işbirlikçi çok uluslu şirketlerden destek görüyor, propaganda gücü alıyor, finansman sağlıyor. Bu sermayesi kirli çok uluslu şirketler, Siyonist, soykırımcı ve işgalci İsrail, masum bebekleri öldürsün diye maddi destek vermeye devam ediyorlar. Bunu gören merhamet ve feraset sahibi insanlar, dünyanın dört bir yanında, boykotlarla işgalci İsrail’e destek veren firmalara karşı izzetli bir mücadele ortaya koyuyorlar. Hal böyleyken ve dahi direniş ve boykot ruhu kitlelere öz, şiar ve istikamet olmuşken, Ülkemizin Futbol Federasyonunun, Siyonist soykırımcı İsrail’e açık bir şekilde finansman sağlayan ve hatta mali destekle yetinmeyip asker üniformalı işgalci teröristlere bilabedel yemek hizmeti sunan Mc Donald's ile yaptığı / yenilediği sponsorluk anlaşması vicdanlarda derin yaralar açmış; inançlı yürekleri büyük bir sükûtu hayale uğratmıştır. Sporun dostluk, kardeşlik ve birliktelik rolüne aykırı bir biçimde, zulmün doğrudan ve uzun yıllardır ortağı olan bir şirketle, yapılan bu anlaşma hiçbir gerekçeyle kabul edilemez. Bu bağlamda, Türkiye Futbol Federasyonu, zalim ile iş tutanın zalim olduğu hakikatini idrak etmeli ve bir an evvel, yapılan bu, zulmün devamına hizmet eden, insanımızın vicdanını yaralayan, mesnetsiz ve manasız anlaşmadan vazgeçmeli ve başta Aziz milletimiz olmak üzere; mümessili olduğu spor camiasından özür dilemelidir.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri