Boykot listesindeki meşhur markaya soruşturma başlatıldı!

Türkiye'de büyük bir boykot kampanyası başlatıldı. Listede yer alan firmalardan birine soruşturma başlatılması dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye'de üretim yapan binlerce marka var. Bu markalar son zamanlarda vatandaş tarafından araştırılıyor. İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar sonrasında boykot kampanyası başlatıldı. Boykot edilecek markaları paylaşan platformları takip edenlerin sayısı milyonlara ulaştı. Son olarak bu boykot listelerinde yer alan bir markaya soruşturma başlatıldı. Türkiye'de çöp poşeti, buzdolabı poşeti, kilitli poşet, fermuarlı poşet, streç film, alüminyum folyo ve buz torbası denince akla gelen Koroplast markasına soruşturma başlatıldı.

Koroplast Temizlik ve Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ’nin (Koroplast), alıcılarının satış fiyatlarını kontrol ederek 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasıyla yürütülen ön inceleme neticesinde, Rekabet Kurulu tarafından bir karar verildi.

Gerçekleştirilen toplantıda, ön incelemede elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitler değerlendirilmiş olup, Rekabet Kurulu bulguları ciddi ve yeterli bularak, Koroplast hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Bu karar, 24-27/644-M sayı ile kayıt altına alındı.

Boykot yapan vatandaşın yakından takip ettiği boykot.co internet sitesinde yer alan bilgilere göre Koroplast boykot edilecek markalar arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri