Boydak, Nisan Enerji'yi Tamamen Bünyesine Kattı

Boydak Enerji, yüzde 50 hissesine sahip olduğu Nisan Enerji’nin tamamını bünyesine kattı ve portföy büyüklüğünü 406,7 megavat (MW)’a çıkardı.

Boydak Enerji, yüzde 50 hissesine sahip olduğu Nisan Enerji’nin tamamını bünyesine kattı ve portföy büyüklüğünü 406,7 megavat (MW)’a çıkardı. Boydak'ın hedefi, kurulu gücünü 2015 yılına kadar 500 MW’a çıkarmak.

Mobilya, kablo tel, demir çelik, tekstil-kimya, lojistik, havacılık, finans ve enerji alanlarında 41 şirketi ile faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük gruplarından Boydak Holding’e bağlı Boydak Enerji, portföyünü büyütmeye devam ediyor. Toplam 7 barajlı ve depolamalı HES ile 105 MW kurulu güç kapasitesi bulunan Nisan Elektromekanik Enerji San. ve Tic. A.Ş’nin yüzde 50 hissesini 2010 yılında devraldıklarını, şirketin geriye kalan yüzde 50 oranındaki hissesini ise yakın dönemde portföylerine kattıklarını belirten Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, bu son devir ile birlikte enerjideki büyüme programlarında önemli bir adım daha attıklarını söyledi.

Boydak, "Nisan Elektromekanik Enerji San. ve Tic. A.Ş’nin yüzde 50 oranındaki hisselerini geçtiğimiz günlerde devralarak Nisan Enerji’nin tamamını bünyemize kattık. Böylece iştiraklerimizle birlikte 152 MW’ı işletmede olan toplam 406,7 MW portföy büyüklüğüne ulaştık." dedi. Nisan Enerji bünyesinde yer alan Başak HES-6,85 MW (Bartın), Tuna HES-37,19 MW (Tokat), Yaprak HES-21,27 MW (Amasya)’nın işletmede olduğunu belirten Boydak, "Umut HES-39,2 MW (Ordu) projesi şu an kısmen devrede, bu projenin de tamamını bu yılın sonuna kadar devreye almayı planlıyoruz." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri