Boyacı ustaları DYO tarafından eğitildi

Türkiyenin dört bir yanını dolaşarak boyacı ustalarına eğitim semineri veren Dyo Boyaları, geçtiğimiz iki gün boyunca Rixos Otelde Konyadaki boyacı ustalarına boyadaki yeni teknikleri anlattı.

Toplamda yaklaşık 200 boyacı ustasının katılımı ile gerçekleştirilen eğitim seminerinde, değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte boya sanayisinde de büyük gelişmeler olduğu, bu değişim sürecine boya ustalarının da dahil olmalarının istendiği bildirildi. DYO İç Anadolu Bölgesi Satış Şefi Hasan Çelik, özelikle inovatif olarak adlandırılan yeni boya çeşitlerinin ustalar tarafından öğrenilmesi ve kullanımının artması için böyle bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Eğitim seminerinde nano olarak adlandırılan ve diğer boyalara göre çok farklı özelliklere sahip olan boyaların özelliklerinin anlatıldığını söyleyen Hasan Çelik, “Nano teknoloji ile üretilen boya çeşitlerimiz ışıklı ortamda kendi kendisini temizleyebiliyor. Katolizör görevi yaparak bulunulan mekandaki karbonu dışarı atıyor, ortamdaki oksijenin artmasını sağlıyor. Bu sistemin patenti ise Türkiye’de sadece DYO’da bulunuyor” diye konuştu.

Dyolog adı altında bir sistem kurduklarını ve ustalara bu sistem sayesinde çeşitli hediyeler verdiklerini bildiren Hasan Çelik, “Ustalarımız boya kapaklarının altından çıkan şifreyi mesajla bize bildiriyor. Puanları birikiyor. Daha sonra, puanına göre ustalar çeşitli hediyeler alıyor” dedi.

RASİM ATALAY

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri