BOTAŞ'tan döviz alımı açıklaması

BOTAŞ, şirket adına Kapalıçarşı'da döviz alım satımı yapıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), son günlerde şirket adına Kapalıçarşı'dan döviz alım satımı yapıldığına yönelik asılsız haberlerin yayılması nedeniyle bir açıklama yapmak zorunda kalmıştır. Şirket, yaptığı açıklamada bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmiştir.

BOTAŞ, ülkenin doğal gaz ihtiyacının karşılanmasında ana tedarikçi konumunda bulunmaktadır. Bu nedenle, şirketin itibarı çok önemlidir ve asılsız iddiaların ortaya atılması, şirketin itibarını zedeleyebilir. Bu nedenle, BOTAŞ, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını açık bir şekilde belirtmektedir.

Açıklamada, BOTAŞ'ın Kapalıçarşı'da herhangi bir döviz alım satım işlemi yapmadığı ve şirket çalışanlarının da bahsedilen görsellerle herhangi bir ilgisinin bulunmadığı vurgulanmaktadır. BOTAŞ, 2014 yılından bu yana döviz ihtiyacını Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile yapılan protokol kapsamında kamu bankaları ve yetkili finansal kuruluşlar aracılığıyla karşılamaktadır. Ayrıca, gaz tedarikçilerinden biri olan Rusya'ya ödemelerin zamanında yapıldığı belirtilmiştir.

Söz konusu haberlerde iddia edilen 20 milyar dolarlık ödenmemiş doğal gaz borcu iddiası da açıklama tarafından yalanlanmıştır. BOTAŞ, doğal gaz yükümlülüklerini yapılan anlaşmalar doğrultusunda zamanında yerine getirmektedir.

BOTAŞ'ın yaptığı açıklama, şirketin itibarını korumak için önemli bir adımdır. Bu tür asılsız iddiaların yayılması, şirketin güvenilirliğini sarsabilir ve hatta ekonomik sonuçları olabilir. BOTAŞ'ın açıklamasıyla birlikte, şirketin güvenilirliği ve doğru bilgiye erişim hakkı korunmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri