Bot Turcularının Yüzünü İngiliz Ve Alman Turistler Güldürüyor

Antalya Manavgat Irmağı'nda bot turcularının yüzünü Alman ve İngiliz turistler güldürüyor. Irmakta bot turuna çıkmada geçen yıla göre İngiliz ve Alman turistlerde yüzde 7'lik bir artış olduğu belirtildi. Manavgat, ağustos ayında bot...

Antalya Manavgat Irmağı'nda bot turcularının yüzünü Alman ve İngiliz turistler güldürüyor. Irmakta bot turuna çıkmada geçen yıla göre İngiliz ve Alman turistlerde yüzde 7'lik bir artış olduğu belirtildi. Manavgat, ağustos ayında bot turunda yüksek sezonunu yaşıyor.

Turizm şehrine tatile gelen yerli ve yabancı turistler Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkarak ırmağın tatlı su ile deniz suyunun birleştiği noktaya yüzdükten sonra geri geliyor. Irmakta yıllık ortalama 500 bin yerli ve yabancı turist bot turuna çıkarak tatlı su ile deniz suyunun bir birine karıştığı noktada denize girerek geri geliyor.

Irmakta son 10 yıldır bot turuna çıkmada öncülüğü Alman, Rus, İngiliz, Belçika, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Norveç, İsveç, İsviçre, Danimarka, Fransız, Avusturya, Hollanda ve Baltık ülkeleri yapıyor.

Sultan Botculuk Turizm İşletmeleri yetkilisi Yusuf Yüksel, bölgenin bot turizmini İngiliz ve Alman turistlerin oluşturduğunu söyledi. Yıllık ortalama bölgede 150 bin Alman, 150 bin İngiliz turistin bot turuna çıktığını belirten Yüksel, en yoğun hareketliliği Antalya, Kemer, Belek, Kundu ve Alanya'dan turistlerle birlikte pazartesi ve perşembe günleri yaşadıklarını söyledi.

Bu sene İngiliz ve Alman turistlerde bot turuna çıkmada geçen yıla göre yüzde 7'lik bir artış beklediklerini belirten Yüksel, İngiliz ve Alman turistlerin ırmakta bot turuna çıkarak tatlı su ile deniz suyunun birleştiği noktaya 5-6 saat kalmayı sevdiklerini kaydetti.

Firmalarının 10 botla ırmakta turizme hizmet verdiğinin altını çizen Yüksel, "Bot turizminde iyi bir sezon geçiriyoruz. İngiliz ve Alman turistler botçuların yüzünü güldürüyor. Bu sene ırmakta 600 binin üzerinde yerli ve yabancı turistin bot turuna çıkmasını bekliyoruz. Antalya, Kemer, Belek ve Alanya'da tur için gelen turistler var. Turistler, botta ırmağın tatlı suyu ile deniz suyunun denizde birleştiği noktada deniz girmeyi seviyor." diye konuştu.

Bot turu uzmanı Ramazan Taş ise Manavgat Irmağı'nda yerli ve yabancı turistlerin gezerek tatlı suyun denize karıştığı noktada denize girmeyi sevdiğini söyledi.

Kokartlı turizm rehberi ve İngiliz turizm uzmanı Özgür Arslan Yılmaz da yıllık 300 bin İngiliz'in Antalya'da tatil yaptığını aktardı. Antalya'ya tatile gelen İngiliz turistleri Manavgat'ta bot turuna çıkardıklarını belirten Yılmaz, İngiliz turistlerde bu sene yüzde 7 oranında artış beklediklerini kaydetti.

Kokartlı turist rehberi ve Alman turizm uzmanı Ferhat Tekin ise Antalya'ya gelen Alman turistleri Manavgat Irmağı'nda bot turuna çıkardıklarını ifade etti. Günlük 400 Alman'ın ırmakta bot turuna çıktığını belirten Tekin, bu sene bot turu bakımdan iyi bir sezon olduğunu söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri