Bosna’nın Kültür Mirası Gazi Hüsrev Bey’de Gün Işığına Çıktı

Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da savaş zamanında da ayakta kalan en eski kurum olma özelliği taşıyan Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nin yeni binasının açılışı araştırmacıları sevindirdi.

Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da savaş zamanında da ayakta kalan en eski kurum olma özelliği taşıyan Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nin yeni binasının açılışı araştırmacıları sevindirdi. Arşivdeki çok sayıda el yazması tarihi vesikayı dijital ortama taşıyan kütüphane, hem tarihi eserlerin korunmasına hem de bunların zarar görmeden araştırmacıların istifadesine sunulmasına imkan sağlıyor.

Kütüphanenin açılışı dün Bosna Hersek Reisu'l-uleması Hüseyin Kavazoviç ve Kütüphane Müdürü Dr. Mustafa Yahiç tarafından yapıldı.

Açılışta konuşan Kütüphane Müdürü Dr. Yahiç, kurumdaki eserler sayesinde çok dinli ve çok kültürlü Bosna’nın tarihinin de anlaşılabileceğini dile getirdi. Bosna Savaşı’nda saldırıya uğrayan Milli Kütüphane’de çok sayıda orijinal yaza eserlerin de yok olduğunu hatırlatan Yahiç, Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nin bu sebeple ülkenin kültür tarihi açısından çok önemli yere sahip olduğuna dikkat çekti.

Bosna Hersek Reisu'l-uleması Hüseyin Kavazoviç ise kütüphane binasının bilimsel ve kültürel programlara da ev sahipliği yapacağını dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri