Bosna'nın İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

Bosna-Hersek'te bu yılki ilk hac kafilesi başkent Saraybosna'dan uğurlandı.Sabah namazını Kral Fahd Camii'nde kılan hacı adayları, Medine'ye gitmek üzere havaalanına hareket etti.

Bosna-Hersek'te bu yılki ilk hac kafilesi başkent Saraybosna'dan uğurlandı.

Sabah namazını Kral Fahd Camii'nde kılan hacı adayları, Medine'ye gitmek üzere havaalanına hareket etti.

Suudi Arabistan, Harem-i-Şerif'teki inşaat çalışmaları sebebiyle bu yıl Bonsa için bin 386 yerine bin 133 kontenjan ayırdı. Suudi Arabistan'ın Saraybosna Büyükelçisi Ali es Sekafi, bu yıl 1 milyondan fazla hacının Cidde'deki havalimanı üzerinden kutsal topraklara ulaşmasını beklediklerini dile getirdi.

Bosna-Hersek İslam Birliği'nin hac sorumlusu Nezim Haliloviç ise hacı adaylarına günde iki öğün yemek vereceklerini ve ayrıca sağlık ekibinin de hizmete hazır olacağını söyledi.

Hacı adaylarından Aliya Tulumoviç , kutsal topraklara ilk kez giderken biraz tedirginlik yaşadığını ama çok da sevinçli olduğunu söyledi.

Cemal Abazoviç ise hacca ikinci kez gittiğini belirterek, "Bu kez başka birinin bedeline gidiyorum. Allah tekrar kendi evini ziyaret etmeyi nasip etti. Bunun için çok muyluyum. Tüm hacıların yolculuğu kolay olsun diye dua ediyoruz. Allah evlerimize günahlardan temizlenmiş bir şekilde dönmemizi nasip eylesin." dedi.

Rasim Dizdareviç ise Allah'ın bu bahtiyarlığı kendisine üçünü kez nasip ettiğini belirtti.

Hacılar, Türkçe 'Allah kabul etsin' temennileriyle uğurlandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri