Bosnalılar Bu Kez Şelaleden Atladı

Bosna-Hersek'in Mostar şehrinde geleneksel olarak düzenlene tarihi köprüden atlama yarışmasının bir benzeri bu kez Yaytse şehrindeki şelalede yapıldı. Komşu ülkelerden de katılımın olduğu etkinlikte 17 kişi yarıştı.Yarışma için Zenitsa'dan...

Bosna-Hersek'in Mostar şehrinde geleneksel olarak düzenlene tarihi köprüden atlama yarışmasının bir benzeri bu kez Yaytse şehrindeki şelalede yapıldı. Komşu ülkelerden de katılımın olduğu etkinlikte 17 kişi yarıştı.

Yarışma için Zenitsa'dan gelen Popoviç Vladan, daha önce de şelaleden atlayış yaptığını fakat bu yıl ilk kez yarışma amacıyla geldiklerini söyledi. Kendilerini dev kazanındaki serin sulara alkışlar arasında bırakan yarışmacılara herhangi bir olumsuz durumda müdahale etmek için kano ile bir görevli bekledi.

Yarışmayı Mostar'dan gelen Lorens Listo kazandı. Çok iyi vakit geçirdiklerini belirten Liston, "Benim için Mostar'daki yarışmanın daha küçük bir benzeri oldu. Zaten katılanların çoğu her zaman Mostar'da da atlıyor. Ben ise, kazanmak için atlıyorum, öyle de nasip oldu. Bunun için çok antrenman yaptım ve çalıştım, şu anda çok mutluyum." dedi.

Yaytse Belediyesi yetkilileri ise yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri