Boşnaklar İzzetbegoviç’i Unutmadı

Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç, vefatının 11. yılında 'Aliya’yı Anlamak' adlı programla Adana’da anıldı.Merhum Aliya İzzetbegoviç’in vefatı dolayısıyla Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür...

Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç, vefatının 11. yılında 'Aliya’yı Anlamak' adlı programla Adana’da anıldı.

Merhum Aliya İzzetbegoviç’in vefatı dolayısıyla Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği 'Aliya’yı Anlamak' adlı program düzenledi.

Aliya İzzetbegoviç’in hayatından ölümüne kadar geçen süre ve ölümü sonrası Bosna olmak üzere iki ayrı değerlendirmenin yapıldığı programda, önce hayatı, bağımsız Bosna-Hersek Devleti’nin kuruluşu için verdiği mücadele ve ölümü sonrası Bosna’da yaşanan olaylar anlatıldı.

Programın ikinci kısmında Kur'ân-ı Kerim sonrasında Fatihalar okundu. Programda konuşan Dernek Başkanı Ferhat Gezer, "Bir halkın ayakta kalmasını sağlayan, onlara direnç ve umut veren Bilge Kral aramızdan ayrılalı 11 yıl oluyor. Biz de sizlere bu gün dolayısıyla Bilge Kral Aliya’nın hayat hikâyesini, yaptıklarını anlatmak istedik." dedi.

2003 yılında vefat eden İzzetbegoviç için Adana’da Bosnalı Salih Efendi Camii’nde gıyabında cenaze namazı kıldıklarını hatırlatan Dernek Başkanı Gezer, "O gün tüm Adanalılar derneğimize taziye ziyaretinde bulunmuştu. Bosna’nın ve Boşnakların bağımsızlık sembol ismi Aliya İzzetbegoviç'i unutmamak ve unutturmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bosna ve Boşnaklar İzzetbegoviç’e minnettardır." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri