Bosna'daki Madende Ölen İşçiler Toprağa Verildi

Bosna-Hersek'te geçtiğimiz hafta bir kömür madeninde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 5 işçi bugün kılınan cenaze namazının ardından Zenitsa'da toprağa verildi.Hayatını kaybeden madenciler için önce Zenitsa’daki halk tiyatrosunda...

Bosna-Hersek'te geçtiğimiz hafta bir kömür madeninde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 5 işçi bugün kılınan cenaze namazının ardından Zenitsa'da toprağa verildi.

Hayatını kaybeden madenciler için önce Zenitsa’daki halk tiyatrosunda anma programı gerçekleştirildi. Ardından İslami Birlik Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi'nin kıldırdığı cenaze namazına madencilerin ailelerinin yanı sıra farklı kesimlerden binlerce kişi katıldı.

Bosna-Hersek Federasyonu Madenciler Sendikası Başkanı Sinan Husiç, madencilerin ailelerin unutulmayacağını ve sendika kapısının onlara her zaman açık olduğunu belirtti. Husiç, “Hayatta kalan madenciler işlerine devam edecek. Tabii ki çalışma şartlarını daha iyi hale getirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bosna-Hersek Federasyon Başbakanı Nermin Nikşiç ise “Onlar için ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Bu faciayı unutmamamız ve ailelerin destek olmamız lazım. Bu sorumluluk sürekli omuzlarımızda olacak." dedi.

Hayatını kaybeden madencilerin tamamı evli ve çocuk sahibiydi. 53 yaşındaki Feyzo İsakoviç ve eşi Aliye'nin ise üç çocuğu vardı fakat savaş döneminde yetim kalan iki çocuğu daha yetiştirmişlerdi.

Saraybosna Müftüsü Dr. Enes Lyevakoviç, hayatını kaybeden madencilerin, şehitlerin makamında olduğunu söyledi. Müftü Enes, “Bu işi yapmak zorunda değillerdi ve onlar vatanını savunurken şehit düşenler gibi olmasalar da makamları onlara yakındır. Onların ve hepimizi makamı Cennet olsun diye dua etmemiz gerekiyor.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri